Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Tetrarch "Unstable"

© Publicitātes foto

Kamēr pie mums dominē pārliecība, ka “nu metal” ir miris, Atlantijas okeāna otrā pusē tas piedzīvo otro elpu, var pat teikt – kārtīgu uzrāvienu. Rietumu mūzikas kritiķi šo jauno “nu-metal” vilni sauc par NWONM jeb “nu wave of nu metal” (jeb “nu core”).

Pie šī mūzikas stila spilgtākajiem un cerīgākajiem jaunajiem pārstāvjiem tiek pieskaitītas tādas grupas kā “Tallah”, “Ocean Grove”, “Guerilla Warfare”, “Darknet”, “Dirty Machine”, “Omerta”, “HotBox” un “Varials”. Arī atlantiešu “Tetrarch”, kuriem nupat nācis klajā pirmais oficiālais albums. Šī grupa izveidota 2007. gadā, taču nepārtraukti mocījusies ar pastāvīga basģitārista un bundzinieka meklējumiem. “Tetrarch” kontā ir EP “Relentless” (2013) un pilnais albums “Freak” (2017), taču abi ir pašizdoti, līdz ar to oficiālais debijas ripulis skaitās smagās mūzikas izdevniecības “Napalm” paspārnē nākušais “Unstable”. Respektablais metālmūzikas izdevums “Metal Hammer” albumam ielicis četras zvaigznes no piecām - ļoti cienījams vērtējums!

PAR. Paņemiet lielās devās “Korn”, par vokālistu uzaiciniet Česteram Beninigtonam (“Linkin Park”) līdzīgu vīru, kurš dažkārt grib padziedāt arī kā Džonatans Deiviss, pieberiet tam visam klāt kaut ko no “Adema” un - lūk, “Tetrarch” gatavs! Lai gan šīs grupas ietekmju avoti nav tālu jāmeklē, “Tetrarch” izdevies nevis akli kopēt oriģinālus, bet paņemt no tiem labāko. Tādi gabali kā “I’m Not Right” un zvērīgais “Negative Noise” sanākuši uz pieci ar krustu, tāpat jāatzīmē arī “Addicted” un “Pushed Down”, kurā savu meistarību atrādījis ģitārists. Runas par “nu metal” nāvi izrādījušās stipri pārspīlētas.

PRET. Pilnīgi droši “Tetrarch” tiks pārmests stilistiskais plaģiāts, un kaut kādā ziņā šiem kritizētājiem būs taisnība. Taču vienīgais, ko gribētos, tas ir vairāk atmiņā paliekošu dziesmu.