Katrīna Gupalo svētkos uzstājas 16 Garkalnes novada ciemos

© Publicitātes foto

Sveicot Garkalnes novada iedzīvotājus Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4. maijā dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo visas dienas garumā muzikālas pastaigas laikā ar Imanta Kalniņa dziesmām viesojās 16 novada ciemos.

Šīs muzikālās pastaigas laikā Katrīna Gupalo uzstājās uz īpaši tam iekārtotas pārvietojamās skatuves, kas radīja iespēju klausītājiem kaut uz īsu mirkli sajust īsta koncerta emocijas un noskaņu, tajā pat laikā saglabājot iespēju ievērot distanci vienam no otra. Visas dienas garumā svētku sajūta tika radīta 16 Garkalnes novada ciemu iedzīvotājiem, pasākuma laikā piestājot Berģos, Garkalnē, Upesciemā, Langstiņos, Sužos, Baltezerā un citur, sniedzot pilnvērtīgu emociju apmaiņu, prieku, aplausus un ovācijas, kas ir ļoti nepieciešams gan mūziķiem, gan klausītājiem. “Mēs - mūziķi, aktieri, dejotāji un citi skatuves mākslinieki - jau pusgadu esam bez saules gaismas - bez iespējas satikt savu klausītāju, darīt to, ko mīlam visvairāk un kam esam dzimuši, mācījušies, negulējuši, no neskaitāmām lietām savā dzīvē atteikušies, svīduši un trenējušies līdz nemaņai. Ir iespējams atrast veidu, kā turpināt klātienē iepirkties vai braukt ar sabiedrisko transportu neskatoties ne uz ko, bet atrast iespēju arī citām sfērām neiznīkt, manuprāt, ir ne mazāk svarīgi,” norāda Katrīna Gupalo. “Esmu neizsakāmi pateicīga kultūras centra “Berģi” komandai par viņu radošumu, sapratni un cilvēcību! Sajūsma par šodien piedzīvoto ir kosmiska, un, es ceru, ka aizvien vairāk cilvēku būs atvērti un palīdzēs skatuves mākslai izdzīvot. Latvijas tauta ir īsta talanta, drosmes un izcilības esence, un mēs vienkārši nedrīkstam kļūt par patērētājsabiedrību, kurai ir gana ar “paēst, paskatīties TV un paspaidīt telefonu.””

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais