Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Saldās sejas” un Igo maija dziesmā pārvēršas par kaijām

© Publicitātes foto

Grupai “Saldās sejas” sadarbībā ar dziedātāju Igo tapusi dziesma “Maijā”, kas ir ikmēneša dziesmu projekta “12” turpinājums. Tās mūziku šoreiz kopīgi rakstījuši Tomass Kleins un Guntars Račs, bet dziesmas vārdus - Račs un Igo.

Dziesmai “Maijā” paredzēts arī savs koncerta pirmatskaņojums uz skatuves - tas plānots 22. maijā Igo jaunizveidotajā mākslas centrā “Ceplis” koncertā “Ceļam cepli”. “Igo mūs uzaicināja piedalīties savā labdarības koncertā, tāpēc šķita loģiski, ka maija dziesma jāraksta sadarbībā ar viņu. Dziesmas stāsts ir par izlaušanos no četrām sienām un pārvēršanos kaijās. Tāda maza prātā jukšana. Uzrakstīju dziesmas vārdus un piedziedājuma melodiju, un tālāk jau palūdzu, lai dziesmu pabeidz Tomass Kleins. Gala rezultātā vēl savu “repa” teksta daļu pierakstīja Igo un sanāca lielisks kopdarbs. Manuprāt, viena no veiksmīgākajām šī projekta dziesmām uz šo brīdi,” tā Guntars Račs.

Albuma “12” ietvaros jau tapušas dziesmas “Septembris”, kuru izpilda “Saldās sejas”; “Oktobris”, kas ierakstīta sadarbībā ar Jānis Stībeli un vokālo grupu “Karameles”; dziesma “Novembris”, kurā piedalās Aija Andrejeva, Ivo Fomins un Uldis Marhilevičs; “Decembris” ar grupas “Labvēlīgais tips” piedalīšanos; dziesma “Janvāris” ar grupu “Līvi”; liriskā “Februāris” ar vokālās grupas “4 tie” piedalīšanos; grupas “Saldās sejas” kaverversija Raimonda Paula un Alfrēda Krūkļa dziesmai “Mēs tikāmies martā” un sadarbībā ar Normundu Rutuli un Mārtiņu Kanteru ieskaņotā dziesma “Aprīlis”.