Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Royal Blood “Typhoons”

© Publicitātes foto

Aprīļa pēdējo dienu karstākais jaunums pasaules mūzikā – britu rokgrupas “Royal Blood” trešais studijas albums, kurš jau pirms tā iznākšanas tika pieteikts kā viens no 2021. gada, iespējams, pašiem nozīmīgākajiem rokalbumiem.

Nekā pārsteidzoša, jo Maiks Kers un Bens Tačers spēja ieinteresēt jau ar savu debijas ripuli “Royal Blood” (2014), vēl lielāku ažiotāžu radīja ar “How Did We Get So Dark?” (2017), tāpēc skaidrs, ka arī trešais disks bija ļoti gaidīts. Turklāt līdz šim izdotie četri singli no jaunā albuma - “Trouble’s Coming”, “Typhoons”, “Limbo” un koncertos fanu ārkārtīgi iecienītais “Boilermaker” - šobrīd pārsnieguši 50 miljonus klausījumu, kā arī ieguvuši iespaidīgu apjomu atskaņojumu radiostacijās Ziemeļamerikā. Jāatgādina, ka 2019. gadā šis eksplozīvais roka duets uzstājās “Positivus Festival” (tas tiešām bija kaut kas!) - nupat grupa paziņojusi arī par saviem jaunākajiem koncertu plāniem, kuri gan, veroties no šā brīža skatu punkta, šķiet visai neticami. Un tomēr - 2022. gadā viņiem ieplānota tūre pa Lielbritāniju, ieskaitot koncertu “O2” arēnā Londonā. Starp citu, fani, kas iegādāsies albumu “Typhoons” grupas mājas lapas oficiālajā veikalā, iegūs pieeju koncertu biļešu iepriekšējai pārdošanai no 5. maija, visiem citiem biļetes iegādei būs pieejamas no 7. maija.

PAR. Albuma pirmais gabals ir jau minētais “Trouble’s Coming”, kas dod labu ceļamaizi turpmākajā šī spriganā albuma klausīšanās procesā. Ja no 11 kompozīcijām četras labākās (vai gandrīz visas labākās) iepriekš jau ir iebarotas singlu formātā, tad, protams, izvirzīt līdzās tām vēl kādu tikpat labu gabalu ir pagrūti, tomēr iespējami - “Who Needs Friends”, “Mad Visions”. Bet pati labākā tomēr ir “Limbo”.

PRET. Ja “How Did We Get So Dark?” atstāja ar vaļā pavērtu muti, tad jaunajam albumam var veltīt tikai pieklājīgus aplausus. Nez, vai pašiem “Royal Blood” nav ienācis prātā paanalizēt, piemēram, “Boilermaker” popularitātes iemeslus? Tā varētu arī nonākt pie secinājuma, ka tieši šādu fani vēlas dzirdēt sparīgā roka dueta skanējumu, nevis kaut ko no sērijas “mums ļoti patīk “Daft Punk”.