Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Reperi "ReQi" kopā ar grupu "Pēc tumsas" rada patriotisku dziesmu

© Publicitātes foto

Hiphopa grupa “ReQi” un uz grupas “Tumsa” bāzes izveidotā grupa “Pēc tumsas” par godu valsts svētkiem radījusi jaunu dziesmu “Latvijai”. Tā ir kā dāvana Latvijai tās 31. neatkarības atjaunošanas gadadienā.

Dziesmas “Latvijai” idejas autors ir viens no grupas solistiem, uzņēmējs Edgars Bergholcs, kuram dziesmas ideja radusies pavisam nesen un spontāni: “Ideja par dziesmu radās kā atbilde tam, kas šobrīd notiek valstī, un lai stiprinātu iedzīvotāju ticību mūsu zemei. Sajutām, ka sabiedrībai ir nepieciešams iedot cerību un gaismu šajā emocionāli sarežģītajā laikā. Mēs varam nemīlēt valdību, nesaprast tās lēmumu, bet mēs mīlam mūsu zemi, ko visi kopā saucam par Latviju. Un gribas, lai šajā laikā šīs jūtas nepazūd. Manuprāt, dziesma ir lielisks veids, lai saliedētu sabiedrību. Kā grupai šī mums ir pirmā patriotiskā dziesma. Tās izveidē sadraudzējāmies ar grupas “Tumsa” pēcteci - grupu “Pēc tumsas”. Šis ir pirmais mūsu kopdarbs, un, manuprāt, tas ir izdevies godam.”

Dziesmas teksta autori ir “ReQi” dalībnieki Kristaps Kaļinka, Andris Balodis, Kristaps Krievs un Edgars Bergholcs, bet mūzikas un aranžējuma autors - Kristaps Krievs (DJ Krii). Jāatgādina, ka “ReQi” martā prezentēja savu dziesmu “Meksikāņu seriāls “Pandēmija”” par valdības ierobežojumiem, izaicinot politiķus paskatīties uz sevi sabiedrības acīm. Acīmredzot tieši sava skarbā un tiešā rakstura dēļ dziesma kļuva populāra radio “Naba”, kur vairākas nedēļas topā bija vieni no līderiem.