Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Laime Pilnīga” publisko video enerģiskai kompozīcijai

© Publicitātes foto

Roka tradīciju glabātāji “Laime Pilnīga” atgriezušies ar jaunu skaņdarbu “Divatā”, kas ieskaņots arī angļu valodā un pieejams visās straumēšanas platformās. Grupa sagatavojusi arī šīs dziesmas videoklipu.

Rīgas Kinostudijas telpās tapušo dziesmas videoklipu uzņēmis operators Ņikita Karpovs. Pie reizes grupa veica arī dzīvā skanējuma ierakstu, izmantojot “OneMic” tehniku, kas arī ticis nedaudz iekļauts dziesmas video. Pati dziesma lielākoties ieskaņota grupas ierakstu studijā “Laimes Telpa”, kā arī izmantojot mobilo ierakstu studiju kopā ar grupas ģitāristu Mārci Vasiļevski kā skaņu inženieri un “Siguldas skaņu studijā” kopā ar skaņu inženieri Mārci Kalniņu.

“Laikā, kad radījām dziesmu, pandēmija tikai pieņēmās spēka, arī protestu viļņi Baltkrievijā bija tepat blakus, un tā visa iespaidā radās dziesmas angliskā versija. Par iedvesmu noderēja slavenais foto “Tank Man” un dziesma sanāca kā veltījums visiem cilvēkiem, kas, pašiem nezinot, ir kļuvuši par simbolu vai varoni citiem. Arī latviskajā versijā jūtams nemiera gars, bailes un iekāre, bet katrs lai sajūt pa savam, kāds ir dziesmas vēstījums.” Pagājušais gads grupas radošajam tandēmam - vokālistam Ervīnam Ramiņam un ģitāristam Mārcim Vasiļevskim - ir bijis ļoti radošs: kopā rakstot mūziku un arī vārdus ir tapušas daudzas kompozīcijas, līdz ar to dziesma “Divatā” ir tikai pirmā no radītā klāsta, ko grupa “Laime Pilnīga” šogad atrādīs klausītājiem.