RECENZIJA: Blaze Bayley "War Within Me"

© Publicitātes foto

Angļu “hard & heavy” vokālists Bleizs Beilijs (īstajā vārdā Beilijs Aleksandrs Kuks) vismaz četras reizes uzstājies arī Rīgā: 2009. gadā tika veiksmīgi aizvadīts koncerts klubā “Melnā piektdiena”, 2015. gadā viņš uzstājās Liepājas rokklubā “Fontaine Palace”, bet 2016. gadā un 2017. gadā – “Nabaklab”.

Protams, galvenokārt šis vīrs pazīstams pēc savas darbošanās leģendārajā grupā “Iron Maiden”, kur viņš sabija no 1994. - 1999. gadam, kad Brūss Dikinsons bija sadomājies par savu solokarjeru - tika izdoti pat divi studijas albumi ar Bleizu pie mikrofona. Krietni ilgāk Beilijs bijis vokālists grupā “Wolfsbane”, arī visnotaļ pazīstamā blicē. Ja pārlapo Beilija diskogrāfiju, tad tajā var apmaldīties: kādi septiņi ripuļi ar “Wolfsbane”, divi studijas albumi un iekļaušanās piecās labāko dziesmu izlasēs ar “Iron Maiden”, trīs studijas diski un viens koncertalbums kā “Blaze”, vesela čupa vienkārši kā Bleizam Beilijam utt., u.tjpr. Pēdējie divi albumi bijuši koncertnieki “Live In France” (2019) un “Live In Czech” (2020), bet nu kārta arī jaunam studijas darbam. Tā ierakstīšanā Bleizs arī šoreiz piesaistījis mančesteriešu grupas “Absolva” mūziķus Krisu Epltonu (ģitāra), Karlu Šrammu (bass) un Martinu Maknī (bungas) - viņi kopā ar Beiliju spēlē jau pēdējos septiņus gadus.

PAR. Neko pārāk tālu no to laiku “Iron Maiden” Bleizs nav pagājis, līdz ar to tiem, kuriem patika albumi “The X Factor” (1995) un “Virtual XI” (1998), varētu patikt arī “War Within Me” - nu, vismaz tituldziesma un it īpaši “303”. Lai arī Bleizam nav pieejams tāds ģitāristu triecientrio kā Deivs Marejs - Adrians Smits - Janiks Gers, tomēr arī Epltons galīgi nav pēdējais puika ģitāristu ciemā, par to var pārliecināties kaut vai dziesmā “Warrior”. Kopumā - labs vecās raudzes “hard & heavy”, ne ko pielikt, ne ko atņemt.

PRET. Garlaicīgi. Beilijs pat ar enerģiskajiem “Iron Maiden” gabaliem īsti nespēja aizraut, bet ar savu materiālu ne tik.

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais