Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgas Doma meiteņu koris skan godalgotā dokumentālajā filmā

© Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļā divus starptautiskus apbalvojumus ieguvusi dokumentālā filma “Women Warriors: The Voices Of Change”, kuras skaņu celiņa ierakstā piedalījies arī Rīgas Doma meiteņu koris “Tiara” diriģentes Airas Birziņas vadībā un īpaši šim projektam veidots Latvijas mūziķu orķestris.

Filma “Women Warriors: The Voices Of Change” saņēmusi festivāla “Chicago Indie Film Awards” uzvarētāja titulu kategorijā “Labākais komponists”, kā arī atzīta par “Labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu” festivālā “LA Independent Women Film Award”. Kora “Tiara” balsis kopā ar solisti Džilianu Hasertu skan dziesmā “We Rise”, ko komponējusi Losandželosā dzīvojošā pasaulē pazīstamā latviešu komponiste Lolita Ritmanis, savukārt vārdu autore ir projekta mākslinieciskā vadītāja un producente - harizmātiskā amerikāņu diriģente Eimija Andersone. Pagājušā gada februārī Eimija Andersone kopā ar Lolitu Ritmanis un viņas vīru, skaņu inženieri un producentu Marku Matsonu viesojās Rīgā, lai Latvijas Radio 1. studijā kopā ar īpaši pulcinātu Latvijas mūziķu orķestri ierakstītu koncertprogrammas skaņu celiņu, kas arī ir pamatā minētajai dokumentālajai filmai.

Projekta “Women Warriors: The Voices Of Change” ideja ir visā pasaulē atbalstīt sievietes, kuras ar drosmi, spēku un varonību cīnījušās par taisnīgumu un mainījušas vēstures virzību. Astoņas Holivudas dziesmu autores 12 koncertprogrammas daļās atspoguļoja 800 gadu ilgu cīņu par cilvēktiesībām, sievietes tiesībām un vienlīdzību. Sākotnēji šis vērienīgais muzikālais projekts tika īstenots kā multimediāls koncertuzvedums sinhronizācijā ar dokumentālo filmu, kas tapa paralēli koncertprogrammai. Trīs daļas no koncertuzveduma mūzikas sacerējusi Lolita Ritmanis, un, pateicoties viņas ierosmei, virtuālā priekšnesumā tika uzaicināts piedalīties Rīgas Doma meiteņu koris “Tiara”. Uzveduma pirmatskaņojums notika 2019. gada 20. septembrī Ņujorkā, Linkolna centrā. Pirmizrāde raisīja plašu starptautisku rezonansi, kā arī saņēma kritiķu un skatītāju atzinību par unikālo pieredzi, projekta sociālo ietekmi, kā arī par iedvesmu saglabāt cerību un drosmi.