RECENZIJA: Adrian Smith, Richie Kotzen “Smith/Kotzen”

© Publicitātes foto

Ieraugot šādus divus uzvārdus kopīga projekta nosaukumā, lielu iespēju kļūdīties nav – protams, ka tie ir leģendāro grupu “Iron Maiden” ģitārists Adrians Smits un “Mr. Big”, “Poison” un daudzu citu projektu ģitārists Ričijs Kotzens.

Šis ir viņu debijas kopdarbs, kurš tapis uz laikam gan pašu elementārāko priekšnosacījumu bāzes - abi vīri Kalifornijā dzīvo kaimiņos. Albums sanācis visnotaļ veiksmīgs, izpelnījies labas kritiķi atsauksmes un nonācis Apvienotās Karalistes un arī Vācijas topu augstās vietās. Nekādu eksperimentu te nav - tradicionālais 70. gadu roks ar tikpat tradicionāla hārdroka ietekmi, kā arī “r&b” un blūza elementiem. “Pirms pāris gadiem ar Ričiju sākām darboties kopā - pirms tam bijām vienkārši draugi. Mūs abus vieno mīlestība uz klasisko roku un blūzroku, tāpēc nolēmām sanākt kopā un ierakstīt dažas dziesmas, un tā tas aizgāja. Mums bija precīzs priekšstats par to, kā gribam, lai tas skanētu, un tas ir arī izdevies. Albumā ir daudz foršu dziesmu, par kurām esam patiešām laimīgi,” tā Smits. Abi brālīgi dalījušies ar soloģitāru partijām, tāpat arī basa iespēlēšanas un pat vokāla partijām, bet pie bungām gan pieaicināti palīgi - piemēram, Adriana kolēģis grupas “Iron Maiden” rindās Niko Makbraiens, Ričija draugs un partneris daudzās tūrēs Tals Bergmans, kā arī citi. Kopumā deviņi skaņdarbi.

PAR. Pirmā skaņdarba “Taking My Chance” ievads pārsteidz ar “grūvīgu” ģitāru, tādejādi spējot uzreiz ieinteresēt par šī darba turpmāko saturu. Pats labākais gabals ir “Running”, spēcīga ir arī “Scars” un vēl pāris dziesmas, taču kopumā šis albums laikam gan vairāk noderēs kā mācību materiāls jaunajiem ģitāristiem - abi mūziķi demonstrē savas spēlētprasmes augstākos apliecinājumus, bet spēlē šie vīri nudien dievīgi. Klasiskā roka piekritējiem šis darbs patiks.

PRET. Kvalitatīvi un meistarīgi nostrādāts hārdroka darbs, taču… neaizrauj. Ne Smita, ne Kotzena vokāls šo pasākumu labāku nepadara, abi dzied klasiskā a’la “Deep Purple” stilā.

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais