Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Prāta Vētra" prezentē dziesmas "Feel" video un atklāj albuma nosaukumu

© Publicitātes foto

Šo trešdien, 21. aprīlī, vispasaules pirmizrādi piedzīvoja grupas “Prāta Vētra” jaunās dziesmas “Feel” videoklips. Šoreiz vārdu savienojums “vispasaules pirmizrāde” nav mārketinga triks vai pārspīlējums, jo klipa prezentāciju tiešām skatījās visā pasaulē (vismaz lielā tās daļā), turklāt trīs valodās – latviešu, angļu un krievu.

Neparastais dziesmas “Feel” video tapis sadarbībā ar animācijas studiju “HonkFu”. Internacionāla komanda aptuveni 50 animatoru sastāvā no dažādām Krievijas pilsētām un pat Tokijas un Parīzes astoņus mēnešus strādājuši pie šīs pasaules līmeņa multiplikācijas filmas japāņu mangas stilā, kur līdzās stāsta galvenajiem personāžiem supervaroņu lomās iejūtas arī “Prāta Vētras” puiši. “Jūs sacerējāt mūziku japāņu multfilmai? Nē, bet noskatieties un mēģiniet mūs tur atpazīt!” pirms prezentācijas jokoja “prātnieki”.

Par videoklipa scenāriju bijis atbildīgs Kaspars Roga, klipa ideju ieraugot tepat blakus: “Kādu dienu starp manas meitas Lea rotaļlietām ieraudzīju lellīti, kura sēž ratiņkrēslā. Pirmā reakcija bija “ak, Dievs, ar ko viņa spēlējas?!”, taču pēc mirkļa apjautu, cik aprobežoti es domāju. Un nokaunējos. “Feels” videoklipa galvenā varone ir meitene ratiņkrēslā, kurai bail no dzīves un cilvēkiem, bail iziet uz ielas un tikai tāpēc, ka viņa nav tāda kā citi. Es aicinu atbrīvoties no aizspriedumiem un pieņemt pasauli tādu, kāda tā ir, ar visiem, kas tajā mīt.”

Dziesmas ideja pieder zviedru mūziķim un producentam Magnusam Nilsonam, ar kuru “Prāta Vētra” sadarbojas jau vairākus gadus (arī dziesmas “Debesis iekrita tevī” ierakstā). “Feels” ir ļoti mūsdienīga, stilīga dziesma ar brīvības un lidojuma sajūtu piedziedājumā - kārtējais “Prāta Vētras” muzikālais eksperiments. Pieteikts arī albuma iznākšanas datums un pat tā nosaukums - jaunais “Prāta Vētras” studijas albums “Gads bez kalendāra” klajā nāks 21. oktobrī savdabīgā video formātā, proti, “katra dziesma būs kā dzīvā skanējuma klipisks mākslas darbs” (Kaspars Roga). Nedaudz paverot tā priekškaru, “Prāta Vētras” puiši atklāja, ka albuma ierakstā piedalījusies arī apvienība “Tautumeitas”, reperis ansis un krievu mākslinieks Saša Petrovs. Cik noprotams, albumā būs desmit dziesmas, savukārt tā atrādīšanas plašākai auditorijai virtuālajā koncertā 21. oktobrī bonusā tiks atskaņota arī vienpadsmitā. Uz šo tiešraides koncertu biļetes jau ir pārdošanā.