Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Jauda "Under Water"

© Publicitātes foto

Piecus gadus pastāvošā Līvānu alternatīvā roka apvienība "Jauda" laidusi klajā otro studijas albumu, kas seko 2018. gada maijā izdotajam debijas ripulim “Durvis ir atvērtas” – tajā bija ducis dziesmu latviešu valodā.

Jaunajā albumā iekļautās 11 dziesmas ir angļu mēlē - šādu virzienu iezīmēja arī pērn klajā nākušie singli “Eyes” un “Love And Sunshine”. Paši grupas dalībnieki stāsta, ka jaunais albums ir radikāli atšķirīgs no “Durvis atvērtas” un vairāk parāda to skanējuma virzienu, kādā mūziķi sevi redz nākotnē. Pašlaik “Under Water” pieejams digitālā versijā vietnē "Bandcamp", bet tas tiks izdots arī vinilplates formātā. "Ir pagājis gads kopš sākām veidot attiecības, uzskatus, izpratni un attieksmes, kuras ir pretstatā mūsu būtībai. Dubultmorāle, nauda, kontrole, propaganda ir tie instrumenti, ar kuriem politiķi sēž savās vannās un mazgā nost atbildības netīrumus. Ūdens paliek netīrs un sāk smelties mutē - pretīga garša, bet aizbēgt nav kur - sākas panika! Šovs turpinās un ir sasniedzis kulmināciju, digitāls nogurums un sabiedrība vairāk nevar turēt gada garumā pilināto mediju ūdeni. Visu uzraugām, visu kontrolējam, virziens ir skaidrs, bet aiz borta paliek cilvēka būtība, vērtība, nodomi, attiecības, sapņi un ikdienas dzīve. Esam savas valdības pacienti, ieslodzīti ierobežojumos un vērojam, kā iznīcinām sevi un viens otru. Ko prāts nespēj aptvert, to ķermenis nespēj pieņemt. Beigu beigās - kāds kritīs,” tā savā preses paziņojumā raksta grupa.

PAR. Ierindas ģitārroks, diezgan sparīgs un izpildīts no sirds. No albumā iekļautā skaņu materiāla varētu izcelt jau pieminēto singlu “Eyes”, kā arī “Deep Inside” ar efektīgo basa ievadu un “Gimme Time” ar gana sparīgo un veiksmīgo ģitāras motīvu, var paklausīties arī ritmiski dzenošo “Under Water”. Labas bungu partijas, kas izceļas asi kā paragrāfs kopējā tekstā. “Jauda” varētu koncertā iesildīt, piemēram, “Pussy Rock” iesildītāju iesildītājus vai arī izklaidēt kāda rokfestivāla apmeklētājus sestdienā ap pulksten 13.

PRET. Nekā interesi raisoša, atmiņā paliekoša un kaut cerības viesoša te nav. Līvānos “Jauda” varbūt pat ir rokgrupa Nr.1, bet citur tās esamību vai neesamību pat nepamanīs. Netop arī skaidrs, kāpēc sadomāts jauno albumu ieskaņot angliski, jo tas vēl vairāk sašaurinās šīs blices iespējamo auditorijas loku šeit, savukārt ārpus Latvijas ar “Under Water” tāpat diez vai kādu varēs ieinteresēt.