Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pārceļ Rīga plānoto "OneRepublic" koncertu

© Pixabay

Amerikāņu poproka grupa “OneRepublic“ aicina savas daiļrades cienītājus vēl mazliet paciesties - koncerts Arēnā Rīga tiek pārcelts uz 2022.gada 20.maiju.

Grupa augstu novērtē fanu lojalitāti, taču vēl vairāk tai rūp apmeklētāju drošība un veselība. Tā kā joprojām nav pārliecības, ka jau šoruden varēs notik tik vērienīgi pasākumi, kādi raksturīgi “OneRepublic“, visu turneju nolemts pārcelt uz nākamā gada pavasari, kad pasaule beidzot būs atgriezusies ierastajā gaitā.

Tiem, kas jau iegādājušies biļetes, nekas papildus nav jādara - tās joprojām ir pilnībā derīgas. Savukārt tiem, kas tās vēl nav paspējuši iegādāties, “Biļešu serviss” tīklā turpinā biļešu pārdošana.

Nav šaubu, ka labi zināmo hitu Stop and Stare, Counting Stars, Secrets, Good Life, Wanted, I Lived, If I Lose Myself, Rescue Me, Kids un protams Apologize izpildītāji Rīgā sniegs iespaidīgu augstas klases priekšnesumu.

Savukārt viens kopš iepriekšējās tikšanās reizes jau iznākušais un otrs pie klausītājiem ceļā esošais albums nozīmē, ka ir vērts pagaidīt ilgāk, lai koncertā skanētu vēl vairāk lielisku dziesmu!

Grupu “OneRepublic” ASV pilsētā Kolorādospringsā 2002.gadā nodibināja bijušie skolasbiedri - solists, multiinstrumentālists un galvenais dziesmu autors Raiens Teders un ģitārists Zaks Filkinss. Pašreizējo sastāvu bez viņiem vēl veido ģitārists Drū Brauns, basists un čellists Brents Kacls, bundzinieks Edijs Fišers un taustiņistrumentālists Braiens Willets.

Strauja “OneRepublic” atpazīstamība atnāca līdz ar singlu Apologize, ko remiksēja un savā 2007.gada kompilāciju albumā iekļāva producents Timbalends. Dziesma 16 valstīs ierindojās pirmajā vietā, un ASV vien tika pārdotas vairāk nekā 6 miljoni tās kopiju.

Kopumā grupa ierakstījusi 4 pilnapjoma studijas albumus un nākamgad sola laist klajā piekto, 5 EP, 31 singlu un 25 videoklipus.

Bez darbošanās “OneRepublic” grupas līderis Raiens Teders ir arī ļoti produktīvs un augsti pieprasīts dziesmu sacerētājs un producents. Viņa radošajam garam pieder Leonas Luisas Bleeding Love, Bejonses Halo, Adeles Rumour Has It un Turning Tables, Demijas Lovato Neon Lights, Dženiferas Lopesas Do It Well, Ellas Hendersones Ghost utt. Teders sadarbojies ar tik dažādiem māksliniekiem kā Polu Makartniju, Vitniju Hjūstoni, Edu Šīranu, Teilori Sviftu, Džeimsu Blantu, U2, Maroon 5, Pinku, Šonu Mendezu, Backstreet Boys, Deividu Getu un milzu skaitu citu.

OneRepublic” saņēmuši virkni atzinības balvu un to nomināciju, tai skaitā American Music Awards, Billboard Music Awards, World Music Awards un Grammy Awards. Raiens Teders sadarbībā ar Adeli un Teilori Sviftu saņēmis 3 Grammy balvas.