Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Du Blonde "Homecoming"

© Publicitātes foto

Interesants skatuves vārds, labas atsauksmes no Rietumu mūzikas kritiķiem, provokatīvi un uz seksuālo revolūciju aicinoši videoklipi – visi priekšnoteikumi tam, lai par šo izpildītāju un albumu painteresētos sīkāk.

Un te nu nāk lielākais pārsteigums - Du Blonde sevi uzsver kā nebināru, turklāt dara to tik veiksmīgi, ka nav pat īsti skaidrs, kuru dzimumu viņš vai viņa pārstāv… Cik noprotams, viņš ir/bija vīrietis, kas labāk jūtas sievietes ādā. 31 gadus vecā Du Blonde jeb Beta Džīna Hjūztone (Beth Jeans Houghton) savu laiku pavada starp Apvienoto Karalisti un ASV, pierādot sevi visdažādākajās mākslas jomās, tostarp video, animācijā, fotogrāfijā, tēlniecībā utt. Ik pa laikam Du Blonde paspīd arī mūzikas jomā, un tad kritiķiem līdz sirmiem matiem jānoņemas ar to, lai censtos definēt, kas tas ir - tiek piesaukti tik diametrāli pretēji žanri kā pops, souls, blūzs, garāžroks, pankroks un psihedēliskais roks. Du Blonde diskogrāfijā ir četri studijas albumi un divi EP, taču galvenais spēks ir videoklipi - dziedātāja ir animatore un videoklipu režisore, kuras kontā ir sadarbība ar virkni pazīstamu mūziķu, tostarp “Red Hot Chilli Peppers”, “Garbage”, “Mumford & Sons”, “Bon Iver”, St. Vincent u.c. Albumā ir desmit kompozīcijas, kuras kopumā neaizsniedzas pat līdz pusstundas garumam - tāds EP vien sanāk.

PAR. Diezgan uzrunājošs “heavy pop” vai grandža un popa sajaukums, kura tuvākie un pazīstamākie līdzinieki varētu būt Kortnijas Lovas grupa “Hole”. Lai gan - albumu ievadošais, itin elegantais gabals “Pull The Plug” drīzāk ir kaut kas no “Pixies” apcirkņiem, savukārt citās dziesmās var samanīt ietekmes arī no citiem indīmūzikas un grandža pasaules varenajiem. Interesanta dziesma ir “Medicated”, kas ir kopdarbs ar Šērliju Mensoni no “Garbage”, tāpat uzteicama ir “I’m Glad That We Broke Up” (kopā ar indīpopa mūziķi Ezru Fūrmanu), tomēr apskatniekam vislabāk aizķērās jau minētā “Pull The Plug”, kā arī “Undertaker” un “Ducky Daffy”. Prestižais mūzikas izdevums “NME” šim albumam likuši četras zvaigznes no piecām - ne velti.

PRET. Du Blonde droši var klausīties, bet lasīt par viņu un iedziļināties biogrāfiskajos faktos gan labāk nevajag…