Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Justin Bieber "Justice"

© Publicitātes foto

Kanādiešu brīnumbērns Džastins Bībers no slavas izlutināta tīņa jau pasen kļuvis par jaunu vīrieti (1. martā dziedātājam apritēja 27 gadi), tāpēc saprotams, ka arī muzikāli viņš ir mainījies.

“Justice” ir viņa sestais studijas albums, turklāt nevarētu teikt, ka fani paguvuši pēc Bībera ļoti sailgoties - iepriekšējais disks “Changes” tika izdots 2020. gada februārī. Jau pirms jaunā ripuļa iznākšanas Bībers paguva atzīmēties ar vairākiem jauniem singliem, tostarp kopdarbu ar Chance The Rapper dziesmā “Holy” un kopā ar Benny Blanco ieskaņoto “Lonely”, kas deva mežonīgi lielus straumēšanas ciparus digitālajā vidē, līdz ar to bija skaidrs, ka “Justice” ceļš uz panākumiem jau ir nobruģēts. Tā nu viņš (albums) pa to bruģīti lēnām uz tiem (panākumiem) arī devās. Standarta versijā albumā ir 16 kompozīcijas, taču ir arī dažādas “Justice” limitētās un “deluxe” versijas, un tad šis pasākums var ieilgt uz vairāk nekā stundu 22 kompozīciju garumā.

PAR. Kārtējais melodiskā popa ar “r&b” piesitienu šedevrs no producēšanas un ieraksta sagatavošanas viedokļa, kārtējais darbs ar slavenu viesmūziķu piesaisti, kārtējais Džastina Bībera spožais konfekšu iesaiņojuma papīrītis, kas sekundārā plānā atstāj pašu konfekti (saturu). Tiesa, arī no satura viedokļa nav nemaz tik peļami, kas it īpaši attiecas uz tādām dziesmām “Die For You” (feat. Dominic Fike), “Unstable” (ar The Kid Laroi) un “Somebody”, protams, arī jau minēto “Holy”, lirisko “Off My Face” u.c. Ir klausāms.

PRET. Interesanti pavērot Rietumu mūzikas izdevumu atsauksmes par šo darbu. Piemēram, respektablais “NME” laikam nav spējis norobežoties no tā, ka šis taču ir pats Džastins Bībers, apbalvojot “Justice” ar četrām zvaigznēm, savukārt “The Daily Telegraph”, “The Guardian”, daļēji arī “Rolling Stone” tas bijis “pie kājas”, tāpēc Bībers saņēmis divnieku. Kopējais “Metacritic” rangs - 62 punkti no 100, kas izglītības iestāžu leksikā nozīmētu “neieskaitīts”. Katram pret šo albumu ir bijušas dažādas iebildes, bet galvenais - šāda kalibra vārdam komercmūzikā ir jānodrošinās ar spēcīgiem hitiem, taču tādu te praktiski nav. Turklāt tā nav tikai nelaimīga apstākļu sakritība, jo arī iepriekšējais albums bija tikpat kusls. Bet vienalga - neskatoties uz visu iepriekš minēto, “Justice” ir Nr.1 Amerikā…