Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Zane Dombrovska saraksta dziesmu seriālam

© Publicitātes foto

Kanāla TV3 seriāla “Nemīlētie” jaunajai sezonai “Svešie” pievienojusies aktrise Zane Dombrovska sarakstījusi dziesmu tā skaņu celiņam, kas paspilgtinās varoņu jūtu un emociju pasauli. 

Aktrisi un mūziķi Zani Dombrovsku skatītāji jau iepriekš ir iepazinuši “TV3 Life” seriālā “Viņas melo labāk”, taču tagad skatītājiem būs iespēja iepazīt aktrisi jaunā lomā seriālā “Nemīlētie”, atveidojot prokurori Renāti. Turpinot savas radošās gaitas, līdztekus aktrises karjerai Zane ir kļuvusi par neatkarīgo mākslinieci, sevi attīstot un pilnveidojot arī mūzikas žanrā. Aktrise 2020. gadā uzsāka mācības Igaunijā, Mūzikas un teātra akadēmijā, studējot maģistra programmā “Audiovizuālā kompozīcija”. Iespēja piedalīties seriāla radošajā procesā ne vien kā aktrisei, bet arī kā mūziķei, ir bijusi likumsakarīga.

“Līdz šim esmu veidojusi muzikālos noformējumus vairākām teātra izrādēm, dažādus “soundscape”, skaņu instalācijas vides objektiem, kā arī skaņu celiņu animācijas īsfilmai, bet mans sapnis ir uzrakstīt mūziku pilnmetrāžas filmai. Tādēļ esmu ļoti priecīga, ka dažādu jauku apstākļu sakritības dēļ mani uzrunāja uzrakstīt mūziku seriālam “Nemīlētie”. Dziesmu komponēju tā, lai to varētu izmantot arī instrumentāli seriāla audio celiņam. Un tēma par cilvēkiem, kuri ir apmaldījušies, arī man pašai kā māksliniecei ir aktuāla. It īpaši jūtīgi man tas ir mūsu valsts tuvo kaimiņu politisko notikumu kontekstā. Es ļoti ceru, ka seriāla varoņi, maldoties pa saviem ceļiem un neceļiem, uzrunās savus skatītājus un kopā liks noticēt, ka savu pasauli labāku mēs radām paši ar savām izvēlēm. Paldies par šo skaņdarbu man jāteic arī mūziķim un aranžētājam Raimondam Macatam, kurš dziesmu samiksēja un samāsterēja,” stāsta Zane Dombrovska.