Latvijas Radio svētdienu rītos skanēs jauns raidījums ģimenēm

© Miks Jeluskins

Lieldienu rītā, 4. aprīlī, Latvijas Radio 1 sāks skanēt jauns raidījums – ģimenes spēle “Gudrības pilieni”. Tā ir izklaidējoši interaktīva radio spēle ģimenēm ar izzinošiem un uz izpratni vērstiem jautājumiem par kultūru un vēsturi, dabu un vidi, drošību un valodu.

Raidījumu vadīs Latvijas Leļļu teātra aktrise Dace Vītola, ēterā tas skanēs svētdienu rītos pulksten 10.05. Pēc izskanēšanas ēterā Latvijas Radio 1 sociālo tīklu kontos ikviens interesents varēs izspēlēt “Gudrības pilienu” īpašo viktorīnu un atbildēt uz detektīvkundzītes Ausmas jautājumiem.

“Gudrības pilieni” ir klausīšanās spēle bērniem un pieaugušajiem, kuras saturs būs balstīts uz skaņu, trokšņu, balsu un muzikālu tēmu atpazīšanu, kā arī atbildēšanu uz jautājumiem, kurus uzdod “skaņu detektīvs”. Papildus attapības jautājumiem klausītājiem būs arī jāatpazīst Latvijas dziedātāju balsis, dabas skaņas un drošības signāli, tiks izmantota arī Latvijas Radio fonotēka un arhīvs, skanēs raidījuma viesu izvēlētās dziesmas vai to fragmenti. Raidījumos klausītāji tiks iepazīstināti ar dažādām ģimenēm, kuras viesojas pie spēles vadītāja jeb “skaņu detektīva”: Lieldienās, pirmajā klausīšanās spēlē “Gudrības pilieni” raidījuma viesi būs Daņiļeviču ģimene, kurā piedalīsies tētis Agris, mamma Singita, astoņus gadus vecā meita Emīlija un 21 gadu vecais dēls Rūdolfs. Skaņu detektīvkundzītes Ausmas lomā iejūtas Latvijas Leļļu teātra aktrise Dace Vītola, kurai ir liels pagodinājums būt daļai no Latvijas Radio: “Ar šo klausīšanās spēli vēlamies ievest prieku ikvienā ģimenē svētdienu rītos!”

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais