Latvijas Radio bigbends ieskandinās jaunu koncertsērijas sezonu

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 3. aprīlī, pulksten 22 ar koncertu “ReTV” Latvijas Radio bigbends kopā ar vokālisti Aiju Vītoliņu un sitaminstrumentālistu Andri Buiķi atklās trešo koncertsērijas “Prožektoru gaismā” sezonu.

Programmas nosaukums ir “Sajust grūvu”, un tā ir Andra Buiķa īpaši veidota koncertprogramma Latvijas Radio bigbendam un vokālistei Aijai Vītoliņai. “Projekts visnotaļ ir harmonijām bagāts, eksperimentāls un tehniski izaicinošs, īpaši bigbendam, tomēr neatkāpjas no klasiskajām džeza un ritmiskās mūzikas vērtībām. Katram komponistam ir savs rokraksts kompozīciju veidošanā - Andrim tās noteikti ir izteikta ritmiskas un “grūvīgas” melodijas, kas it kā piesietas noteiktam mūzikas posmam (bieži vien tie ir 80. gadi), bet nepauž nostaļģiju. Bieži vien viņš savās kompozīcijās atspoguļo tādas tendences par kurām citi mūziķi runā un pamana tikai vēlāk,” piesaka koncerta organizatori. Raksturojot savus oriģināldarbus, Andris Buiķis, gandrīz vienmēr izmanto terminu “grūvs” jeb “groove” angļu valodā. “Grūvs ir tā ritmiskā un melodiskā dzinējspēka izjūta, ārkārtīgi iedarbīgs mūzikas izteiksmes elements, kas iedarbojas arī ķermeniski, liekot sist kāju vai kustēties līdzi mūzikas pulsācijai,” - tāds ir šī svešvārda skaidrojums. Jāpiebilst, ka koncerta pirmo daļu Latvijas Radio bigbends veltīs nesen aizsaulē aizgājušajai džeza leģendai Čikam Korea, atskaņojot un interpretējot tādus slavenus skaņdarbus kā “Spain”, “La Fiesta”, “Got A Match” un citus.

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais