Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Saldās sejas" izdod gada kaitinošāko dziesmu

© Publicitātes foto

Grupa “Saldās sejas” turpina pērn septembrī aizsākto tradīciju katra nākamā mēneša pirmajā datumā publicēt jaunu, katram nākamajam mēnesim veltītu dziesmu. Teju ik reizi tiek pieaicināti arī kādi īpašie viesi, un šoreiz tas ir… Svilpis.

Grupas “Saldās sejas” līderis, dziesmas “Aprīlis” mūzikas autors Guntars Račs skaidro: “Pandēmijas laiks ir liels izaicinājums, lai katru mēnesi radītu jaunu dziesmu, iesaistot arī viesmāksliniekus. Turklāt martā, kad bija jāsāk darbs pie aprīļa dziesmas, studijas producents, ar kuru kopā bija radītas visas iepriekšējās dziesmas, saslima ar jauno sērgu un četras nedēļas cīnījās par veselības atgūšanu. Bija jāmeklē jauns sabiedrotais, un paldies producentam Artūram Palkevičam par operatīvo iesaisti. Mainījās arī idejas par pašu dziesmu. Pēdējā brīdī to uzrakstīju pats un ņemot vērā, ka aprīlis ir joku mēnesis, atļāvos pieaicināt Svilpi.”

Šis tiešām ir tikai svilpojamais gabals, kuram vokālās prasmes nav pat vajadzības, tāpēc nav brīnums, ka paši mūziķi ironizējot to sauc par “iespējams, šī gada kaitinošāko dziesmu”. “Dziesmai ir arī teksta versija, kuru palīdzēja ierakstīt Mārtiņš Kanters, bet mēs vēl neesam izlēmuši, vai to publicēsim, jo pašiem šķiet, ka aprīlī pietiek arī ar svilpošanu,” piebilst Guntars Račs. Ak, jā, kas ir Svilpis? Normunds Rutulis, kurš jau izsenis ir pazīstams kā lielisks svilpotājs!