Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Brigaderes Sprīdītis modernizējies repa videoklipā

© Publicitātes foto

Latvju hiphopa apvienībai “ReQi” šis gads iesākās ar jauna skaņdarba izdošanu, kas nosaukts Latvijā plaši zināma filmas tēla vārdā - „Sprīdītis”. Nu klajā laists animācijas tehnikā veidots singla video klips.

Annas Brigaderes nu jau leģendārais darbs “Sprīdītis” ir stāsts, kas vēstī par prieku un fantastisko sajūtu, ko sniedz atgriešanās mājās. Arī Rīgas kinostudijas spēlfilmā “Sprīdītis” dzirdamā Imanta Kalniņa mūzika tikai paspilgtina šo sajūtu. „Pēc pāris studijā pavadītām stundām, mūzikas producentam DJ Krii izdevās izveidot mūziku ar līdzīgu noskaņu, kas arī “ReQi” puišos radīja vēlmi aizdomāties un uz sekundi atgriezties tajos dzīves brīžos, kuriem paglabāta īpaša vieta atmiņu lādītē. Brīžos, kurus atceries tikai ar labu, pat, ja lūkojoties no pieauguša cilvēka skatpunkta saprotams, ka patiesībā tajos tika darītas ļoti lielas blēņas,” stāsta Edgars Bergholcs, viens no “ReQi” dalībniekiem.

Jaunizdotā kompozīcija ierakstīta Mārtiņa Burkevica studijā ”BrasaJam”, bet par palīdzību videoklipa veidošanā grupa saka paldies animatorei Dacei Liepai, animatorei un komponistei Sabīnei Moorei, kā arī krāsu korekcijas veicējai Almai Emīlijai Liepai. Jāpiebilst, ka “ReQi” ir enerģiska un radoša grupa, kuras pamata ideja ir 90. gadu hiphopa vēsmas ar dažādu žanru skanējumu. Līdz šim grupa ir izdevusi četrus singlus. Tās pamatsastāvā darbojas Edgars Bergholcs, Andris Balodis, Kristaps Kaļinka, DJ Krii (Kristaps Krievs), Aleksejs Balinskis (Alex) un Mārtiņš Burkevics.