Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: 24kGoldn "El Dorado"

© Publicitātes foto

Ik pa laikam pie pasaules mūzikas debesu juma parādās kāds spožs vārds, kura popularitāte balstīta uz “YouTube” vai sociālajos tīklos redzamajiem skatīšanās un klausīšanās cipariem.

Lūk, viens no tādiem - tikai 20 gadus jaunais hiphopa, “emo hip hop”, “trap” un “r&b” izpildītājs 24kGoldn, īstajā vārdā Goldens Lendiss Von Džonss, kurš ekskluzīvā “TikTok” dzīvā ētera straumēšanas koncertā nupat nosvinēja sava debijas albuma klajā nākšanu. Šajā ripulī iekļauts arī rekordus jau situšais un topus iekarojušais singls “Mood”, gan kopdarbi ar tādām repa superzvaigznēm kā Future, DaBaby, Swae Lee un Īanu Dioru. Albums ierakstīts aizvadītajā gadā, tajā iekļautais skaņu materiāls apvieno tādus žanrus kā reps, popmūzika un rokmūzika.

24kGoldn ceļu līdz albuma “El Dorado” izdošanai ir nobruģējis ar absolūti apbrīnojamu un vareni veiksmīgu gadu, kas rezultējās trīskārtējā platīna statusa iegūšanu dziesmai “Mood”. Šī dziesma ir ieguvusi platīna statusu 28 valstīs un turpina audzēt popularitāti ar 1,6 miljardiem (pagaidām) klausījumu mūzikas platformās. Nav brīnums, ka 24kGoldn nosaukts par galveno 2021. gada “YouTube” uzlēcošo zvaigzni. Jāpiebilst, ka papildus albumam 24kGoldn laidīs klajā arī “El Dorado: The Game” videospēli, kurā fani varēs spēlēt par īstām naudas balvām, gūstot globāli pieejamu papildinātās realitātes pieredzi kopā ar kompāniju “Scavengar”.

PAR. Pirmo skepsi ātri nomaina labvēlīgāks vērtējums - ļoti pārliecinošs jaunietis, tas jāatzīst. Savu lielāko hitu “Mood” viņš nobāzis pašās, pašās albuma beigās, iespējams, lai klausītāji neietekmētos no tā atpazīstamības un vispirms noklausītos pārējo skaņu materiālu, un tas ir pareizs gājiens - 24kGoldn ir, ko teikt. Piemēram, kopdarbs ar Future dziesmā “Company”, kur tiešām vairāk jāklausās sakāmais, vai latino ritmos ieturētais “Coco”, kas radies sadarbībā ar DaBaby. Apskatnieks vēl ieteiktu arī viegli popsīgo “Love Or Lust”, stilīgo “Breathe Away” un it īpaši “3, 2, 1”, kurā ieskanas efektīga ģitārīte.

PRET. Nu, kā var sadomāt tik sarežģītu un prātā nepaliekošu skatuvisko pseidonīmu?! Ārsta izrakstīto recepti vieglāk iegaumēt nekā šo te…