Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Reinis Straume ar "boisbenda" dziesmu debitē kā Raum

© Publicitātes foto

Ar dziesmu “Laimīgais” un tās videoklipu piektdien, 26. martā, solokarjeru pieteicis latviešu mūziķis Raum, kurš pazīstams arī kā “Double Faced Eels” vokālists Reinis Straume.

Šā gada sākumā varenais koncerns “Warner Music” paziņoja par ieceri uzsākt plašāku darbību Baltijas teritorijā, tostarp sākt sadarbību ar vietējiem mūziķiem. Kā pirmais vārds tika minēts Reinis Straume, kas būs zināms ar skatuves vārdu Raum. Nu klajā nākusi pirmā mūziķa dziesma “Laimīgāks”, un līdz ar dziesmu publiskots arī videoklips, kurā galveno lomu tēlo pats Raum un piedalās aktrise Lelde Dreimane. Pie dziesmas videoklipa izveides strādāja pašmāju uzņēmums “371 Production”, kura komandā ietilpst videoklipa režisors Marks Landmanis, producents un scenārists Bruno Rejs Corns, kā arī operators Rihards Dīcis. Reinis arī atklāja, ka tajā redzami arī vairāki viņa draugi un epizodiski manāms pat tētis. “Kopā ar Marku un Bruno nolēmām, ka vajag parādīt kaut ko netipisku tam, ko no manis varētu sagaidīt,” stāsta Raum. “Tā radās ideja par mūzikla elementiem klipā un dejošanās ainām! Man kā nedejotājam ar lielo burtu tas bija izaicinājums: pirmo reizi mūžā dziedāt un dejot.”

Dziesma “Laimīgāks” ir pirmais vēstnesis Raum skanējumam un mūziķa pieteikums muzikālajai darbībai kā solo izpildītājam: “Pirmā dziesma ir mana vizītkarte kā Raum. Lai gan muzikālā jomā esmu jau iepriekš šo to paveicis, manī ir pozitīvs satraukums, jo ar Raum dziesmām es nesu pilnu atbildību par pateikto, izrādu sevi kā solo izpildītāju un dziesminieku tik tiešā veidā kā vēl nekad.” “Dziesma ir par toksiskām attiecībām un to brīdi, kad esi beidzot gatavs no tām izrauties. No vienas puses - paldies par to pašu un uz (ne)redzēšanos, bet no otras - ja karma otram par pāridarījumiem iekodīs, arī labi. Tīri profilaksei,” prāto Raum. Apskatnieka vērtējuma stilistiski tā ir tipiska “boisbenda” dziesma, tikai - Reinis to dzied vienatnē.

“Laimīgāks” tapusi ar īsti starptautisku vērienu. Pagājušā gada nogalē Tallinas “Downtown Studios” notikusi ierakstu kompānijas rīkota dziesmu rakstīšanas nometne, uz kuru saaicināta starptautiska komanda, lai kopā ar Reini strādātu gan pie jau sarakstīto Raum dziesmu pabeigšanas, gan pie jaunām dziesmām. “Laimīgāks” teksta un mūzikas autors ir pats Reinis, bet kā līdzautori pie tās strādājuši arī igauņu autori Karls Kilings un Daniels Levijs. Savukārt dziesmas producenti ir somu kolektīvs “Los Rollos”. Jāpiebilst, ka Raum soloiznāciens nenozīmē “Double Faced Eels” beigas - arī ar grupu tiekot strādāts pie jaunām dziesmām, taču kā Raum mūziķis varot realizēt to, kas grupas repertuārā īsti neiederētos.