Notiks starpkontinentāls Andreja Osokina tiešraides koncerts

© Sandra Garanca

Jau šo sestdien, 27. martā, pulksten 19 (pēc Latvijas laika) notiks Amerikas Latviešu apvienības (ALA) organizētais Andreja Osokina tiešraides koncerts “Paralēles”, kas iekļauts ALA 70 gadu jubilejas pasākumu ciklā.

Pianista Andreja Osokina solo programmā satiksies divu valstu klaviermūzika - latviešu un amerikāņu komponistu daiļrades sinerģijas rezultātā klausītājiem tiks atklāti noslēpumi, kas slēpjas mūzikas skaņās. Andreja Osokina izpildījumā būs iespēja dzirdēt negaidītas paralēles starp ASV un latviešu klaviermūzikas attīstību 20. gadsimtā. Pēc koncerta visi skatītāji aicināti piedalīties sarunā ar Andreju Osokinu, ALA Kultūras nozares vadītāju Valdu Grinbergu un ģenerālsekretāri Marisu Gudro, kā arī komponistu Juri Karlsonu. Sarunu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva. “Pagājušā gada martā pandēmijas apstākļos mūsu uzsāktie koncerti tiešsaistē ieguvuši lielu popularitāti, pulcējot pie ekrāniem vairākus tūkstošus skatītāju ASV un Kanādā. Pavasaris mūsu sirdīs atmodina cerību un mīlestību, tādēļ aicinu arī šoreiz tautiešus Ziemeļamerikā un pāri okeānam uzvilkt svētku tērpu un baudīt šo skaisto pasākumu,” saka Valda Grinberga. Tiešraide būs skatāma Amerikas Latviešu apvienības “Facebook” kontā “American Latvian Association”, kā arī tiešsaistes platformā “Zoom”.

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais