Rutulis sadarbojas ar somu dīdžeju un dzied angliski

© Publicitātes foto

Normunds Rutulis publiskojis jaunu dziesmu, kas tapusi sadarbībā ar somu dīdžeju un mūzikas producentu Oliver Paris. Pirmais viņu kopdarbs ir “electroswing” manierē ieturētā dziesma "Let’s Swing!".

Ja klausītājiem pēc “Let’s Swing!” noklausīšanās liktu minēt, kurš ir šīs dziesmas izpildītājs, droši vien tikai viens no simta pateiktu, ka tas ir Normunds Rutulis - tik ļoti netipisks šis gabals ir dziedātāja līdzšinējam repertuāram. Par dziesmas tapšanu stāsta Normunds: “Pirms gada mani uzmeklēja latviešu mūzikas producents DJ Plastic ar piedāvājumu izveidot melodiju kāda man tolaik vēl nezināma somu dīdžeja mūzikas sagatavēm. Nolēmu pamēģināt. Ar DJ Oliver Paris sazvanījos un vienojāmies nekavējoties sākt šo internacionālo mūzikas projektu. Vispirms iedziedāju demo bez vārdiem, vien to melodiju un frāzējumu, kas tajā brīdī iešāvās prātā. Galu galā sanāca pilna forma, kurai vēlāk vārdus sarakstīja Olivera brālis Igors, kurš darbojas Somijas hiphopa segmentā. Tā kā šis projekts nebija prioritārs, līdz gala rezultātam nokļuvām tikai tagad. Tomēr abi ar paveikto esam apmierināti. “Electroswing” ir deju mūzikas paveids, un, lai gan tā pirmsākumi atrodami jau 90. gadu sākumā, Latvijā lielu popularitāti tas nav paguvis iemantot. Mums ir cerības, ka ar "Let's swing!" izdosies tā pozīcijas mūsu mūzikas tirgū uzlabot. Šī ir viena no retajām reizēm, kad atļāvos dziedāt angļu valodā, taču, tā kā šis singls tiek publicēts arī Somijā, tas ir saprotami."

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais