Monta atkal kļūst par Montu un izdod jaunu dziesmu

© Publicitātes foto

Dziedātāja un dziesmu autore Monta Strūberga turpmāk uzstāsies ar savu īsto vārdu, ar kuru šonedēļ laidusi klajā arī savu jaunāko dziesmu “Cilvēki melo”.

Dziedātāja un dziesmu autore Monta Strūberga sevi pieteica 2019. gadā, nesaprotamu iemeslu dēļ mēģinot klausītājus un masu medijus pieradināt pie skatuves vārda MØNTA. Skaidrs, ka tas tāpat izrunājas kā “Monta”, arī rakstībā burts “o” ar garumzīmi bija tikai liela ķēpa, tāpēc, laikam jau beidzot saprotot, ka šis gājiens nenolasās, dziedātāja ar nelielu PR akciju paziņojusi par turpmāku startēšanu popmūzikas pasaulē ar sava īsto vārdu. “Nozīmīgas pārmaiņas ir notikušas ne tikai apkārt, bet arī manī. Kā jau lielākā daļa cilvēku šajā laikā, esmu daudz ko pārdomājusi un kaut ko arī sapratusi par sevi un pasauli. Varētu teikt - esmu parakusies dziļāk. Un te nu es esmu - Monta, bez nekā lieka. Tādu mērķi es esmu sev izvirzījusi šogad - izskatīties, izklausīties un būt tai, kas es esmu.”

2020. gada oktobrī nāca klajā dziedātājas debijas minialbums “Otra viņa”, ar kuru Monta noslēdza pirmo posmu savā radošajā karjerā, lai šogad startētu jaunā kvalitātē un skanējumā. Ja agrākie ieraksti tapa sadarbībā ar pieredzējušo producentu Gintu Stankeviču, tad šogad uzsākta sadarbība ar producentu un ģitāristu Jāni Čubaru, kurš pazīstams arī kā grupas “Otra Puse” ģitārists. Līdz ar to jaunā dziesma “Cilvēki melo” atklāj jaunu skanējumu, atšķirīgākas noskaņas un citu muzikālo struktūru. “Es šo dziesmu uzrakstīju, iedvesmojoties no aktiera Džima Kerija teiktā: “Es domāju, ka visiem vajadzētu kļūt bagātiem un slaveniem un darīt visu, par ko ir sapņojuši, lai ieraudzītu, ka tajā nav atbildes.” Man šķiet, ka viņš kaut ko būtisku ir sapratis. Lai gan “Cilvēki melo” apskata vairākus tematus, tajā nav vienas patiesības. Un tomēr viss ir pavisam vienkārši - pasaule ir tāda, kāda tā ir un cilvēki ir tādi, kādi tie ir,” tā Monta. Jāpiebilst, ka dziesmas video veidojis Ēriks Saksons.

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais