RECENZIJA: Love And Death "Perfectly Preserved"

© Publicitātes foto

Neskatoties uz savu bezizdomas nosaukumu, “Love And Death” ir vismaz divas lietas, ar ko piesaistīt uzmanību.

Pirmkārt (un galvenokārt), tas ir grupas “Korn” ģitārista Braiena Velča jeb Heda pirms astoņiem gadiem izveidots soloprojekts, kurā viņš uzņēmies arī vokālista lomu. Otrkārt, tā ir kristīgā metāla grupa - lai arī cik neticams izklausītos vārdu savienojums “kristīgais metāls”… Atskaitot Hedu, pārējo grupas mūziķu vārdi plašākai auditorijai diez vai kaut ko izteiks, arī diskogrāfijā rēgojas tikai viens albums - “Between Here & Lost” (2013), taču, neskatoties uz to, projekta jaunais studijas albums vismaz Amerikā radījis gana lielu interesi. Starp citu, “Perfectly Preserved” par savu rašanos lielā mērā var pateikties… Covid-19. Kā paskaidrojis Heds, tā kā mūziķu “pamatdarbs”, tas ir, esošās grupas šajā laikā no koncertiem bija piespiedu dīkstāvē, tad atlicis laiks pašam savu ideju realizācijai. Kopumā desmit dziesmas, kuru ierakstīšanā piesaistīti arī tādi viesmūziķi kā bijusī grupas “Flyleaf” soliste Leisija Šturma, “Breaking Benjamin” ģitārists Keits Vollens (no šīs blices ir “Love And Death” pašreizējais basists Džesens Raučs) un “Righteous Vendetta” dzelzsrīkle Raiens Heiss. Interesanti, ka diska pirmais singls “Lo Lamento” iznāca jau 2016. gadā, taču ilgstošās “Korn” tūres un vēlāk arī sastāva izmaiņas paša blakusprojektā Velčam lika gadu no gada atlikt albuma izdošanu. “Es jūtu, ka šajā unikālajā laikā pasaule vairāk kā jebkad noilgojusies pēc reāliem stāstiem par grūtību pārvarēšanu un cīņu,” jauno albumu anonsējis Heds. “Šīs ir godīgas dziesmas, kuru ciešā līdzautorībā ir sarakstījusi mūsu draugu kopa, un kuras ir veltītas depresijas, psihisku saslimšanu, sarežģītu attiecību, vientulības un ar to saistītu problēmu tēmām.”

PAR. Stilistiski albums “Perfectly Preserved” ir nevis “Korn II” (lai gan Heda ģitāra varētu radīt arī šādas asociācijas), bet drīzāk kaut kas starp “Linkin Park”, “Adema” un “Deftones”, kas kopumā izklausās ļoti labi. Albuma pārsteigums - Džastina Bībera dziesmas “Let Me Love You” skarbā kaverversija, ko Heds izpilda kopā ar Leisiju Šturmu. No pārējiem gabaliem gribētos izcelt motorizēti melodisko “Down” un ģitārskanējumā “korniskās” “Death Of Us” un “Slow Fire”. Albums tiem, kuriem joprojām patīk “nu-metal”.

PRET. No Heda bija cerēts sagaidīt kaut ko vairāk. Albums nav slikts, tomēr tam pietrūkst kādas odziņas, kādas superīgas dziesmas, kuras dēļ šim ripulim nebūtu lemts jau pēc kāda mēneša noklāties ar putekļu kārtu.

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais