Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Atkal atzīmējas mītiskais ZeBrene – šoreiz kopā ar Aiju Andrejevu

© Publicitātes foto

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta mikrofons” pasniegšanas ceremonija izcēlās ar vairākiem pirmatskaņojumiem, un viens no tādiem bija ZeBrenes uznāciens kopā ar Aiju Andrejevu.

Pagājušajā gadā Latvijas mūzikas tirgū ienākušais mistiskais tēls ZeBrene laidis klajā savu otro singlu “Šamanis”, kas šoreiz tapis sadarbībā ar pazīstamo pašmāju mākslinieci Aiju Andrejevu, kā arī producentu Kasparu Ansonu. Abas (izdevēji to pasniedz kā visas) ZeBrenes dziesmas ir par psiholoģiskām, iekšējām problēmām, piemēram, “Antidepresanti” (tas bija kopdarbs ar Ozolu) - par depresiju, bet “Šamanis” savukārt ir kā stāsts par bērnības traumām, kas, cilvēkam pieaugot, liek par sevi manīt, un ir jāsāk domāt par to, ko ar tām iesākt, kā tās labot, kā sev palīdzēt. “Tā, iespējams, skan kā joku dziesma, bet patiesībā tā nemaz nav joks. Tā mērcīte, kurā šī dziesma pagatavota, ir iedvesmojoša, un es ļoti ceru, ka tā iedvesmos arī citus. Man personīgi tā stāsta par identitātes krīzi, par to, ka pienāk mirklis, kad cilvēks tā kā nedaudz pazaudē sevi, kad dzīvē ir posms, ka mēģini sasniegt virsotnes tiktāl, ka aizmirsti, kas tu esi, un atkal sāc sevi meklēt no jauna. Ir aizmirsts iekšējais bērns, bet tu saproti, ka īstais prieks un dzīvesprieks ir iespējams tikai tad, kad esi harmonijā ar to,” atklāj Aija Andrejeva.

Pats ZeBrene atklāj, ka šī dziesma radusies vēl pirms viņa skatuviskās dzimšanas, teju vai “nokritusi no debesīm, sūtīta no satelīta un uzreiz bijis skaidrs, ka tā jāieraksta duetā ar Aiju Andrejevu”, jo skaņdarbs ir rotaļīgā “vintage” stilā, tajā jūtama hipiju gaisotne. “Mani sadarbībai uzrunāja pats ZeBrene, un, tā kā manā “Spotify” playlistē iepriekšējā gadā visklausītākā dziesma bija viņa “Antidepresanti”, es nespēju atteikt. Sadarbība bija ļoti viegla. Tā, it kā mēs būtu tikušies un kopā strādājuši jau iepriekšējā dzīvē, vai vienkārši darītu to jau vairākus desmitus gadu. Ceru, ka šis kopumā ļoti uzmundrinošais gabals būs kā radīts šim drūmajam laikam kopumā. Arī videoklips dziesmai ir iedvesmojošs, pacilājošs un pavasarīgs. Gribētos, lai tas viss kopā iedod klausītājiem lielu enerģijas un prieka devu,” prāto Aija.

Dziesmai ir tapis arī videoklips, ko veidojis režisors Elvijs Pārpucis. “Kad klausījos dziesmu, uzreiz prātā ienāca pirmais pavediens, pie kā pieķēros, jo pašam šķita interesanti ne tikai nofilmēt klipu, bet arī uzbūvēt studiju, radīt aizraujošu pašu procesu, ne tikai gala rezultātu. Gribējās, lai ir lielāka iesaiste arī gatavošanās procesā, tāpēc bija darbs pie studijas uzbūves, krāsošanas - liela ņemšanās, lai iegūtu vizuāli interesantu rezultātu. Šim pirmajam impulsam klāt likām Aijas domu, ka klipā vajag bērnus, un to, ka šobrīd esmu aizrāvies ar dzeltenu krāsu. To visu kopā savienojot, sanāca likumsakarīgs rezultāts,” stāsta Elvijs.