RECENZIJA: Zara Larsson "Poster Girl"

© Publicitātes foto

Ar zviedrieti Sāru Larsoni latvju mūzikas cienītāji ir pazīstami klātienē – 2019. gada jūlijā viņa (un arī Džeimss Bejs) bija Eda Šīrana koncerta iesildītāja Lucavsalā.

23 gadus jaunā dziedātāja sāka savu karjeru ar uzvaru kādā no vietējiem talantu šoviem (2008), turpināja ar parakstītu līgumu ar ierakstu kompāniju “Ten Music Group” (tas bija 2010. gadā) un debijas EP, bet plašākam publikas lokam kļuva pazīstama ar singlu “Uncover”. Vēlāk viņas popularitāti stiprināja tādi hiti kā “Symphony” (sadarbībā ar Clean Bandit), “Lush Life”, “Never Forget You”, “Ain’t My Fault”, “I Would Like”, “So Good”, “This One’s For You” (kopā ar Deivu Getu) u.c. Larsones otrais albums “So Good” (2017) ierindojās pirmajā desmitniekā Skandināvijas valstīs, Lielbritānijā, Īrijā, Somijā, Nīderlandē, Taivānā, Austrālijā un Jaunzēlandē. “Poster Girl” ir viņas trešais studijas albums, kas dīvainā kārtā nav sekojis saviem priekštečiem un kļuvis par Zviedrijas topa Nr.1, ierindojoties “tikai” trešajā vietā. Tas ir diezgan pārsteidzoši, jo Rietumu mūzikas kritiķi šo “scandipop” darbu vērtējuši atzinīgi (“NME” - četras zvaigznes, “Metacritic” reitings - 76 no 100). Pirmais albuma singls “Ruin My Life” tika izdots jau 2018. gada oktobrī, tā kā klausītājiem jau bija gandrīz vai apnicis gaidīt turpinājumu. Dziesmu tēmas - protams, mīlestība, kas gan cits…

PAR. Kopumā ducis neuzbāzīgu dziesmiņu, kurās Sāra Larsone vokāli atgādina Dua Lipu. Uz kopējā fona izceļas elektroniskais “WOW” (tai piemīt lipīgs piedziedājums), kuru producējis pazīstamais Marshmello, iespējams, dzirdīgas ausis atradīs arī “dance pop” stilā ieturētais “Love Me Land”, kopdarbs ar Young Thug dziesmā “Talk About Love”, kas stilistiski velk “r&b” virzienā, arī popdziesmiņa “Need Someone”, varbūt vēl kāds gabals.

PRET. No zviedriem mūždien gaida kaut ko līdzīgu “ABBA” renesansei vai kāda tikpat liela granda uzplaukšanu pie pasaules popmūzikas debesu juma, bet tā te, protams, nav. Patiesībā - te vispār nekā īpaši nav. Neslikts fona albums, ne vairāk.

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais