"Neon Saturdays" atgriežas ar pavasarīgu balādi

© Publicitātes foto

Ar nelielu prezentācijas koncertu “Siguldas Devonā” un tā tiešraidi savā “Facebook” profilā savu jaunāko singlu “Mums pieder laiks” šo piektdien klajā laida siguldiešu grupa “Neon Saturdays”.

“Neon Saturdays” savā jaunajā singlā “Mums pieder laiks” atkāpušies no grupas ierast ieturētā roka skanējuma, dodot priekšroku pavasarīgiem tembriem un relaksējošiem ritmiem.

Dziesma “ir aicinājums ikvienam izprast individuālās, nepieciešamās izmaiņas savā dzīvē un apzinīgi ļauties tām, personiskās attīstības vārdā.” “Ir virkne iemeslu, kādēļ dziesminieku prātus nepārtraukti nodarbina un radošumam noskaņo romantisko attiecību tēma. Bieži vien tieši saistīšanās ar kādu cilvēku stumj mūs pretī izmaiņām, bieži vien šī virzība mūs biedē un ieskandina mūsos trauksmes zvanus. Dzīve rāda, ka parasti visvērtīgāk ir ļauties šīm izmaiņām, taču - saprāta robežās. Par prasmi to paveikt, tad arī ir šīs dziesmas stāsts,” skaidro ģitārists, teksta autors Edvīns Rakickis.

Grupā „Neon Saturdays” darbojas Andris Ēvelis (vokāls), Mārtiņš Rudzītis (basģitāra), Linards Lazdiņš (bungas) un Edvīns Rakickis (ģitāra). Pērn grupa kā debitanti iekļuva Latvijas Radio 2 “Muzikālās Bankas” finālā, kopvērtējumā starp daudziem atzītiem un zināmiem mūziķiem iegūstot 11. vietu. “Neon Saturdays” pastāvēšanas laikā ir iznākuši divi albumi un vairāki singli, kuri iekļuvuši lielāko vietējo radiostaciju topos. 2018. gada albums “Freaks In The Ocean” guva vietējo kritiķu atbalstu un nonāca arī ārpus Baltijas esošu radiostaciju ēteros. Koncerttūrēs “Neon Saturdays” vairākkārt apceļojusi Baltijas valstis un arī Lielbritāniju. 2016. gadā Siguldas festivāla “Sunset Festival” ietvaros “Neon Saturdays” iesildīja festivāla galvenos māksliniekus - angļu rokgrupu “James”, savukārt 2018. gada vasarā grupa turpat iesildīja pasaulslaveno ASV dziedātāju LP (Laura Pergolizzi).

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais