Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Samanta Tīna gatava Eirovīzijas dziesmas pirmizrādei

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 12. martā, pulksten 21 LTV1 un Replay.lv. ēterā, raidījumu cikla “Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu” pēdējā sērijā, notiks dziedātājas Samantas Tīnas 2021. gada Eirovīzijas dziesmas pirmizrāde.

Aizvadītā gada konkursa “Supernova” uzvarētāja Samanta Tīna, ir paveikusi galveno uzdevumu, lai dotos uz lielo Eirovīziju šogad Roterdamā - dziesma, ar kuru dziedātāja pārstāvēs Latviju, ir gatava. Tās nosaukums ir “The Moon Is Rising”.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka šogad konkursā var piedalīties pērn nacionālajās atlasēs izvirzītie valstu pārstāvji, taču ar jaunu dziesmu. “The Moon Is Rising” tapusi īpašā “RigaLive” dziesmu rakstīšanas nometnē, un uzreiz iekaroja Samantas simpātijas. Visām komandām, kas piedalījās nometnē, Samanta deva vienu darba uzdevumu: “Es visām komandām biju nosūtījusi tādus kā trīs “lielos vaļus”. Tie bija: tradīcija, kults un klasika, kas ietver sevī slavināšanu - lai šī mūzika atspoguļo šīs lietas.” Ar klasiku Samanta saprot kvalitatīvu un laika pārbaudi izturējušu mūziku, kas skan aktuāli arī tad, ja sacerēta pirms desmit un vairāk gadiem. Tādēļ, lai iedvesmotos savas dziesmas darba uzdevumam, Samanta klausījusies tādu mūziķu daiļradi kā “The Prodigy”, David Guetta un dziedātāju Rosalia. ““The Prodigy” - visi zina šo skanējumu, visi vēl joprojām jūk prātā no tā. Manī arī ir tas raksturs - spītīgais, spurainais,” savas dziesmas noskaņu ieskicē Samanta. Dziesmas vadmotīvs būs spēcīgas sievietes tēma, un tas caurvīs ne tikai dziesmas vēstījumu, bet arī videoklipu un pašu priekšnesumu maijā, kura galvenais aicinājums ikvienai sievietei būs - uzlikt kroni sev pašai, pieņemt sevi un mīlēt sevi tādu, kāda esi.