Liepājā tapusi kaverversija Fēliksa Ķiģeļa hitam "Vējā"

© Publicitātes foto

Ierakstu studijā “Wiktorijas skaņu ieraksti” tapusi Fēliksa Ķiģeļa dziesmas “Vējā” kaverversija. Ar šo dziesmu aizsākts jauns projekts – dziesmu cikls “Liepājnieku zelta dziesmas jaunās skaņās”, kurā paredzēts izveidot jaunus un neierastus skanējumus vairākām populārām liepājnieku dziesmām.

Dziesmas “Vējā” aranžējumu veidojis Jānis Lemežis, to iedziedājusi jaunā un talantīgā dziedātāja Tipa. Jāsaka, ka dziesma tiešām sanākusi “jaunā un neierastā skanējumā”, varētu pat teikt - grūti atpazīstamā skanēmjumā, jo skan uz pusi lēnākā versijā, džeziskās noskaņās, ar klavierēm un saksofonu kā dominējošajiem instrumentiem un vēl sieviešu vokālu trumpī. Ierakstā piedalījušies Jānis Lemežis, Vilnis Krieviņš, Mārtiņš Zālīte, Izabella Ozola un Vita Liepiņa, bet bekvokālu partijas izveidojusi Ieva Dreimane.

Šajā ciklā jaunas kaverversijas plānots izveidot grupu “Tumsa”, “Melnā princese”, “Līvi”, “Nasty Smile”, “Device”, “The Hobos” un citu Liepājas mūziķu radītajām dziesmām. “Liepāja izsenis bijusi mūzikas pilsēta, ilgu laiku pamatoti dēvēta par Latvijas rokmūzikas galvaspilsētu. Daudzu liepājnieku dziesmas kļuvušas par sava veida himnām un spilgtām laikmeta liecībām ne tikai Liepājā, bet visā Latvijā. Šī projekta mērķis ir izgaismot laika periodu no 2000. līdz 2010. gadam. Tobrīd Liepājā darbību uzsāka un sevi pieteica jauni mūziķi, veidojās jaunas grupas, vienlaikus aktīvi muzicēja mūzikas leģendas. Manuprāt, šis laiks Liepājas un Latvijas mūzikā pelnījis īpašu uzmanību,” stāsta šī projekta producents, mūziķis Uldis Meļķis.

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais