Ielu mūziķe Evelīna Krama debitē ar oriģināldziesmu

© Publicitātes foto

Sevi par ielu mūziķi dēvējošā Evelīna Krama nākusi klajā ar pirmo oficiāli izdoto oriģināldziesmu – tās nosaukums ir “Par cilvēku”.

Ielu mūziķe Evelīne Krama jau kopš 2017. gada pelna iztiku, muzicējot uz ielām Latvijā un ārvalstīs, taču paralēli joprojām turpina arī mācības Ekonomikas un Kultūras augstskolā. Nedēļas nogalēs Evelīnu tiešām var satikt kādā no Latvijas pilsētu ielām, kur jaunā mūziķe izpilda savas, kā arī populāru Latvijas autoru dziesmas. Viņas pirmā oficiāli izdotā oriģināldziesma “Par cilvēku” ierakstīta sadarbībā ar producentu Gintu Stankeviču. Ģitāras partijas ieskaņojis pazīstams amerikāņu ģitārists Maikls Dūdls, kura kontā ir sadarbība ar daudzām pasaules slavenībām. Dziesmas video veidojusi pieredzējusī producente Arta Janemane, sadarbībā ar operatoru Mārtiņu Nagli. “Mūzika man bijusi ļoti tuva jau kopš bērnības. Mammas mudināta, septiņu gadu vecumā iestājos Lubānas mūzikas skolā, kur apguvu klavierspēli. Mūzika kā dzīvesveids manā ikdienā ir salīdzinoši nesen, kopš 2017. gada. Cenšos gatavot kvalitatīvus priekšnesumus, jo vēlos kļūt par vienu no ielu mūzikas kultūras attīstītājām Latvijā,” par sevi stāsta Evelīna. Jāpiebilst, ka dziesmas video skatāmā suņa Pino saimnieks ir komponists Jānis Ķirsis, kurš laipni atļāva izmantot ierakstu studijas “Sound Division Studios” telpas, kuru apsaimniekošanu pats tikko uzsācis.

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais