Džeimss Arturs atgriežas ar jaunu singlu "Medicine"

© Publicitātes foto

Pie mums labi iepazītais britu dziesminieks Džeimss Arturs šonedēļ laidis klajā jaunu singlu “Medicine”, kas stiprināts ar videoklipu un diezgan skaudri autobiogrāfisku stāstu.

Pirmoreiz Džeimss Arturs jauno singlu un tā videoklipu atrādīja 4. martā, “Columbia Records” organizētajā globālajā tiešsaistes pasākumā. Tam pieslēdzās masu mediju pārstāvji no Eiropas līdz pat Āzijai (Amerikai diez vai bija izdevīgi tā norises laiki), un, spriežot pēc pasākumā lasāmā “čata”, jaunā dziesma “Medicine” tika pieņemta ļoti atzinīgi. Jāatgādina, ka šis mūziķis 2018. gada maijā uzstājās aptuveni 30 000 klausītājiem Lucavsalā, bet pērn 26. augustā bija plānots viņa koncerts Siguldas pilsdrupu estrādē - to, protams, nācās atcelt.

Džeimsa Artura jaunā dziesma “Medicine” ir bezbailīgi autobiogrāfiska. Pēc dziedātāja teiktā, tā arī bija pirmā, kuru viņš sarakstīja gaidāmajam albumam: ““Medicine” ir pacilājošs veltījums pašam sev, attiecībām, sabiedrībai un dziedināšanai. Tas ir stāsts par mīlestības spēku, kas spēj stāties pretī jebkuram šķērslim. Pagājušais gads ir piespiedis jebkuru pāri paskatīties uz sevi no malas. Izaicinājumi ir bijuši gandrīz kā spogulis, kas nolikts mums priekšā, vai ne tā? Mana partnere mani ļoti atbalstīja šajā laikā. Dziesmā ir pāris ļoti tumšas rindiņas: “Kad jūtos pašnāvniecisks, tu man neļauj izslīdēt…””

Ceļš līdz jaunajam ierakstam sākās 2020. gada janvārī, kad Džeimss bija Eiropas tūrē, un viņa vecie dēmoni atkal lika par sevi manīt. “Uz skatuves Madridē man sākās brutāla panikas lēkme. Es, protams, esmu cietis no hroniska stresa sindroma pēdējos gadus, bet nekad neesmu juties tā. Man bija jāpamet skatuve, jo citādi tas varēja beigties pavisam slikti. Nākamajā dienā man parādījās nepatīkami gripas simptomi, un mani vajadzēja vest uz slimnīcu. Viņi [ārstei] atklāja, ka man bija žultspūšļa iekaisums, kurš bija nekavējoties jāoperē.”

Džeimss nedēļu pavadīja Šveices slimnīcā un nācās atcelt tūri. Atgriežoties mājās, viņš devās uz slimnīcu Londonā un vēlāk rehabilitējās savās mājās. Džeimsam bija terapijas sesijas trīs līdz četras reizes nedēļā, viņš uzsāka jaunu atveseļošanās ciklu un iesāka praktizēt kognitīvo uzvedības terapiju. Līdz pagājušā gada martam Džeimss jau bija pietiekami atguvis spēkus, lai dotos Lielbritānijas arēnu tūrē. “Un tā, visticamāk, bija labākā tūre, kādu jebkad esmu piedzīvojis!” Taču drīz sākās Covid-19 vīrusa izraisītā pandēmija un tai sekojošie pulcēšanās ierobežojumi, kas bija arī par iemeslu turpmāko koncertu, tajā skaitā Latvijā, atcelšanai.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!  

Svarīgākais