"Tallinn Music Week" tiek pārcelts uz jūniju

© Publicitātes foto

Arī Igaunijas kovidbrīnums ir beidzies – ja līdz šim šajā valstī vēl varēja sarīkot muzikālus pasākumus, tad tagad ierobežojumi aizvien pamatīgāk skar arī ziemeļu kaimiņus.

Starptautiskais jaunās mūzikas un pilsētas festivāls “Tallinn Music Week” (“TMW”), kas sākotnēji tika plānots maija sākumā, ir pārcelts uz laiku no 9. līdz 13. jūnijam. "Lēmums pārcelt festivālu no maija uz jūniju ir balstīts uz cerību, ka nesen atjaunotie ierobežojumi un pakāpeniski pieaugošais vakcināciju skaits nākamajos mēnešos radīs drošākus apstākļus kultūras pasākumu aktualizēšanai," tā “TMW” dibinātāja un vadītāja Helēna Sildna. Viņa pauž viedokli, ka kultūras pasākumu norises atjaunošana ikdienas dzīvē ir būtiska ne tikai kultūras nozares un visas ekonomikas atveseļošanās procesam plašākā mērogā, bet arī cilvēku garīgajai labklājībai. “Darīsim visu, kas no mums ir atkarīgs, lai apturētu vīrusa izplatīšanos, un jaunā sezona varētu sākties ar kultūras atjaunošanu,” tā Helēna Sildna.

Šī gada “TMW” centrālā tēma ir saistīta ar mūzikas un kultūras, kā arī saistīto nozaru atveseļošanos pēc piedzīvotās pandēmijas izraisītās krīzes. Sadarbībā ar vietējām un starptautiskām mūzikas organizācijām “TMW” konferencē, kas plānota vecpilsētas centrā, norisināsies arī īpaša mūzikas industrijas procesiem veltīta diena. Šogad “TMW” mūzikas programma plānota, īpaši koncentrējoties uz Baltijas valstu un Ziemeļvalstu talantu demonstrēšanu. Arī Latvijas mūziķiem tiks atvēlēta īpaša vieta. Savukārt mākslinieki no citām valstīm programmai tiks pievienoti vēlāk, atkarībā no pandēmijas situācijas Igaunijā un ārvalstīs. Lai novērstu koronavīrusa izplatīšanos, “TMW 2021” tiks organizēts saskaņā ar noteikumiem, kas pasākuma laikā būs spēkā attiecībā uz publiskiem pasākumiem.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!  

Svarīgākais