Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: The Pretty Reckless "Death By Rock And Roll"

© Publicitātes foto

Amerikāņu smagā roka grupai “The Pretty Reckless” ievērība ir garantēta kaut vai ar to, ka tās izveidotāja un soliste ir par vienu no “karstākajām” meitenēm pasaules rokmūzikā dēvētā aktrise Teilora Momsena – viņa ir redzama seriālā “Intrigante”, kā mazā un smaidīgā Sindija Lo filmējusies lentē “Kā Grinčs nozaga Ziemassvētkus” un bijusi viena no kandidātēm uz galveno lomu filmā “Hanna Montana”, ko ieguva Mailija Sairusa.

Savukārt postgrandža un hārdroka brigādē “The Pretty Reckless” viņa kopā ar trīs skarbiem rokeriem ir no pašas pirmās tās pastāvēšanas dienas, kas meklējama kaut kur 2009. gadā. Grupas diskogrāfijā ir četri studijas albumi, no kuriem “Going To Hell” pat sabijis “Billboard” topa piektajā vietā. Ik pa laikam šai blicei izdodas atzīmēties arī ar kādu labu un veiksmīgu singlu, piemēram, “Heaven Knows” vai “Take Me Down”, no jaunā albuma par tādu palēnām izvirzās tituldziesma. Kopumā jaunais ripulis piedāvā duci dziesmu, no kurām dažu ierakstos piedalījušies visai skaļi vārdi - “Rage Against The Machine” ģitārmonstrs Toms Morello (dziesmā “And So It Went”), kā arī “Soundgarden” soloģitārists Kims Zeils (Kim Thayl) un “Pearl Jam” bundzinieks Mets Kamerons (dziesmā “Only Love Can Save Me Now”). Kā nepaklausīties albumu, kurš tapis ar šovindustrijā tik pazīstamu cilvēku iesaisti!

PAR. Negaidīti klausāms albums, arī Momsena pārsteidz ar spēcīgu un labu vokālu Sandras Nasičas (“Guano Apes”) stilā. Albuma pērle - “Witches Burn”. Ļoti veiksmīgas ir arī sparīgās un niknās “And So It Went”, “Only Love Can Save Me Now” un “My Bones”, lēnīgā “Got So High”, protams, arī “Death By Rock And Roll”. Labi sevi pierāda ģitārists Bens Filipss, kurš sev atvēlētajās partijās nemaz daudz neatpaliek no Morello un Zeila.

PRET. Kad “The Pretty Reckless” iekrīt ierindas “hard & heavy” purvā, nekas labs nav gaidāms. Piemēri - “Turning Gold”, slābanā rokbalāde “Rock And Roll Heaven”, teju kantrī stilā ieturētā “Harley Darling” u.c. Albuma noslēdzošā daļa ir noslīcināta absolūtā garlaicībā. Un vispār - diezgan vecmodīgi.