Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Pussy Rock "E-Pussy 19"

© Publicitātes foto

Pakārdinājuši klausītājus ar diviem ļoti īsā laikā izdotiem singliem un to videoklipiem, pašmāju rokgrupa “Pussy Rock” likusi galdā arī pašu jauno minialbumu jeb EP. Tas tapis kā apkopojums mazam starpposmam grupas radošo procesu izpausmēs: “Pussy Rock” pirmais albums “Glory Hole” iznāca 2016. gadā, un pašlaik grupa aktīvi strādā pie nākamā albuma radīšanas, taču, lai neliktu klausītājiem gaidīt vēl ilgāk, ir radīts jaunais minialbums.

“E-Pussy 19” iezīmējot arī pārejas posmu jaunam darbības virzienam, kurā mūziķi mēģina paveikt visu pašu rokām - visas albuma dziesmas ierakstītas „Pussy Rock” ierakstu studijā, tikai vokālu daļēji rakstot pie producenta Artūra Strauta. EP iekļautas četras kompozīcijas, tostarp “Rockin’”, kura kopā ar videoklipu tika izdota janvāra sākumā, un “Vilciens”, kas dienasgaismu ieraudzīja februārī. Jāatgādina, ka grupa “Pussy Rock” dibināta 2013. gadā. Tās sastāvs ir mainīgs, bet patlaban tajā darbojas pieci dalībnieki - Kristaps Vegners (vokāls/ģitāra), Normunds Brokāns (ģitāra), Māris Drīksna (ģitāra), Rihards Rikmanis (basģitāra) un Krišjānis Radziņš (bungas).

PAR. Elegants “heavy metal” ar Vegnera mazliet histērisko un Sebastjanu Bahu (“Skid Row”) atgādinošo vokālu trumpī. “Rockin’”, “Rise Up And Shout”, “Rednex” - ļoti labi un enerģiski gabali, savukārt skarbo dziesmu “Vilciens” ir mazliet grūtāk apgūt, bet tikai tāpēc, ka tas ir latviešu valodā. Ja “Pussy Rock” domā šādā pat garā turpināt, izdodot ar atraktīviem videoklipiem nostiprinātus singlus un pa kādam gabalam (bet varbūt visu programmu?) latviski, viņi ir uz pareizajām sliedēm.

PRET. Protams, neviena dziesma nevelk līdz “Broken String Airplane” līmenim, bet tas arī netika gaidīts. Diezgan neizprotami, kāpēc grupai bija nepieciešams šis starpposms ar nieka četrām dziesmiņām, bet labi - varbūt tas kļūs skaidrs pēc pilnā albuma izdošanas.