Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rokgrupa "DCH" solījumus tur – atkal klajā jauns video

© Publicitātes foto

Pašmāju rokgrupa “DCH” pērn nosolījās, ka izdos videoklipus absolūti visām savā albumā “Mēness” iekļautajām dziesmām. Šis solījums tiek turēts – nupat nākusi klajā jau sestā no astoņām šajā ripulī iekļauto dziesmu videoversijām.

“DCH” jaunākais video tapis dziesmai ar nosaukumu “Tas ir atkal sākums”. Nevarētu teikt, ka klipa tapšanā ieguldīts daudz līdzekļu, tas ir pat ļoti minimālistisks, taču - skaitās! “”Tas ir atkal sākums” ir par tā līmeņa ķīmiju un lietām, kurām tā arī nekad nepienāk beigas. Tā savieno elementus tik spēcīgi, ka tie iespiežas pakausī līdz mūža galam un varbūt pat ilgāk,” dziesmu raksturo vokālists Mārtiņš Leja.

“Mēness” ir grupas “DCH” (savulaik pazīstama kā “Dead City Holidays”) pirmais lielizmēra albums. Tas iznācis 2020. gada novembrī. “Albuma kontekstā Mēness atspoguļo tā divas puses. Tas simbolizē perspektīvu, kā bieži vien tiek saskaldītas, saskatītas, izprastas vai pat uztvertas lietas un notikumi, neaizdomājoties par formu vai to patieso būtību,” skaidro mūziķi. Pateicoties sadarbībai ar operatoru Oskaru Lūsi, iemūžināti klipi visām albuma dziesmām un, piedaloties māksliniecei Sabīnei Ostrovskai, izstrādāts jauns grupas logotips un albuma dizaina noformējums.