Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Sia "Music"

© Publicitātes foto

Austrāliete Siā Keita Izobelle Ferlere jeb vienkārši Sia pasaules popmūzikas elitē ir jau gadiem, savā karjerā izdevusi astoņus studijas albumus, no kuriem pēdējais (“Everyday Is Christmas”) nāca klajā 2017. gadā. Un tomēr viņas jaunais ripulis ar pilno nosaukumu “Music - Songs From And Inspired By The Motion Picture” ir pavisam īpašs – tas ir skaņu celiņš jeb soundtreks Sia debijas filmai "Music".

Šajā 14 dziesmu apkopojumā iekļauti gan skaņdarbi no filmas, gan to interpretācijas, kuru autore ir pati Sia. Ir arī vairāki sadarbības projekti, tostarp ar Deividu Gettu (ar viņu kopā Sia savulaik iedziedājusi tādus hitus kā "Titanium” un "Let's Love"), Labrinth un Burna Boy. Dziesmu tapšanā piedalījusies popdīva Dua Lipa un arī virkne pazīstamu producentu, tostarp Džeks Antonofs, Gregs Kērstins u.c. Starp citu, Sia režisētā filma "Music" saņēma divas “Golden Globe” nominācijas, bet filmas aktrise Keita Hadsone ieguva nomināciju “Labākais aktrises tēlojums mūziklā vai komēdijā”. Varbūt štatos dzīvojošajai austrālietei laiks pievērsties režijai? Kāpēc, ja abas šīs sfēras var tik labi apvienot!

PAR. Labs popalbums, kas labi turas arī kopā un nebūt nav stilistiski sadrumstalots, kā tas piemīt lielākajai daļai soundtreku. Labākie gabali - “Hey Boy” un “Eye To Eye”, kuros Sia pārliecinošās un pat izaicinošās balss dotības, šķiet, izpaužas vislabāk. Vēl gribētos atzīmēt arī dziesmu “Courage To Change”, arī pārējie gabali uz nerviem nekrīt. Viss ir labi.

PRET. Skaņu celiņus tomēr vislabāk klausīties pēc tam, kad ir redzēts tas, kam šis celiņš ir domāts, proti, filma. No otras puses - uz šāda veida albumiem tad nākas raudzīties no pavisam cita aspekta. Soundtreks tomēr ir ļoti specifisks mūzikas izdevuma paveids.