Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Prusax "Nemīz, būs OK!"

© Publicitātes foto

Reperis Prusax, īstajā vārdā Rihards Jānis Ķullītis, pirms kāda laiciņa izdevis uzmundrinošu un dinamisku minialbumu ar savai leksikai atbilstošu nosaukumu “Nemīz, būs OK!”.

“Minialbums ir aizvadīto trīs gadu atmiņu atspoguļojums, kas izdzīvots vienas dienas ietvaros. Diena, kas sākas bezbailīgi un ar pilnu atdevi, pāraug problēmās, bailēs un šaubās, bet tomēr dienas nobeigumā atceroties, ka viss būs - jā, jūs uzminējāt, OK!,” stāsta Prusax. EP tapšanā piedalījušies producenti NiklavZ, Sol Filshie, KruminshBeats, par skaņas apstrādi parūpējušies rolands če un DJ Rudd.

Albums iznācis izdevniecības “Universal Music” paspārnē, kas var kalpot par labu tramplīnu gados jaunā repera muzikālajā attīstībā. “Sadarbība ar “Universal Music” nāca negaidīti un pagājušā gada notikumu kontekstā noteikti bija kā gaisma tuneļa galā. Strādāt ar komandu un industrijas profesionāļiem ir neaprakstāmi forša un pagodinoša iespēja, kas palīdz man augt ne vien kā mūziķim, bet arī cilvēkam kopumā. Šis ir tikai sākums, un es domāju, ka mēs kopā izdarīsim patiesi lielas un iespaidīgas lietas,” prāto Prusax.

Savas muzikālās gaitas Rihards sāka 2017. gadā ar debijas singlu "Xvizits", bet plašākai sabiedrībai kļuva pazīstams kā viens no apvienības "New Wavy" dalībniekiem, iekarojot klausītāju sirdis ar tādiem hitiem kā "Sporta stundas", "Pirmais līgā" un “Repa spēles terorists”. Augsti vērtētais debijas albums "A+" pērn tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta mikrofons” gada hiphopa albuma un gada debijas kategorijās, un šobrīd Prusax bez pārspīlējuma ir viens no pašiem aktuālākajiem latviešu hiphopa jaunās skolas izpildītājiem.

PAR. No jaunākās paaudzes reperiem Prusax izskatās pats cerīgākais kadrs, to viņš pierāda arī ar savu enerģisko, ritmisko un pulsējošo EP. No vecās gvardes tuvākās paralēles velkamas ar Ozolu - tikpat kaujinieciski un skaļi, ar tādu pat spēku, jaudu un pārliecību. “Satiec mani karalaukā, nevis “Tik Tok” (no dziesmas “OK!”)” - turēsim pie vārda! Arī vārdus var labi saprast, turklāt nav arī kauns tos klausīties. No EP iekļautajām dziesmām “OK!” ir pat ļoti OK, un to pašu var teikt par visu šo darbu kopumā.

PRET. Nepatīkamākais un arī vienīgais pārsteigums ar mīnus zīmi rodas Prusax jauno garadarbu uzmeklējot “Spotify” vai kāda cita straumēšanas servisu plašumos: izrādās, ka šis EP ir kompozīciju skaita ziņā tik ļoti minialbums, cik vien tas mini var būt - tikai trīs gabali, kuri kopumā ilgst 6 minūtes un 39 sekundes! To nosaukumi - “Nemīz”, “Būs” un “OK!”. Un tas “ir aizvadīto trīs gadu atmiņu atspoguļojums, kas izdzīvots vienas dienas ietvaros”? Nu labi, gaidām lielākus darbus.