"The Eternal Witness" izdod jaunu singlu

© Publicitātes foto

Eksperimentālās mūzikas grupa “The Eternal Witness” izdevusi jaunu dziesmu “Spēlmanis”, sniedzot klausītājiem dziļi atmosfērisku, taču melodisku un tehniski sarežģītu kompozīciju. “Spēlmanis” ir jau trešais singls no izziņotā albuma, kas gaidāms šajā pavasarī.

“The Eternal Witness” ir profesionālu mākslinieku Viktora Janeka (bungas) un Dāvida Kārļa (ģitāra) projekts, kurš izveidots 2019. gadā. Pērn grupa izdeva savu debijas albumu “The Eternal Witness”, kas guva starptautisku atzinību un pat tika atskaņots “BBC Radio”. “Apvienības nosaukums ir atsauce uz spēku, klātbūtni, kas vienmēr ir bijis klāt mūsos visos. Tā sajūta, lai kas arī notiktu, ka neesi viens, un vienmēr kāds ir ar Tevi,” prāto mūziķi. “The Eternal Witness” muzikāli apvieno tehniskus džeza ritmus un melodiju struktūras ar laikmetīgām noskaņām. Tādējādi mūziķi radījuši modernu džeza rokmūzikas un “ambient” elektroniskās mūzikas skanējuma apvienojumu. Paši mākslinieki, smejoties par mūzikas žanru robežām, savu skanējumu sauc par “post-kaut ko” jeb “post-something”.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!  

Svarīgākais