Ansamblis “Miera vējos” iekāpj “laika mašīnā”

© Publicitātes foto

Šopavasar plānots izdot Kandavas grupas “Miera vējos” albumu ar duci dziesmām, tostarp “Latvijas sirdsdziesmas” aptaujas finālisti “Dzīve ir skaista”. Taču līdz tam nācis klajā singls ar nosaukumu “Laika mašīna”.

Lai arī grupas “Miera vējos” nosaukums liek domāt, ka šī kolektīva radītās dziesmas ir mierīgas un plūstošas, vairākas dziesmas no pavasarī gaidāmā albuma apliecina, ka tuvojas kas enerģisks un dzīvespriecīgs - lai arī uz kantrī un šlāgera pusi. Tādas bija divas iepriekšējās ansambļa dziesmas “Mans rokenrols” un “Tā tas ir un būs”, tāda ir arī jaunā dziesma “Laika mašīna”.

Mūzikas autors arī šoreiz ir grupas ģitārists Jānis Tabūns un viņa draugs kopš grupas “Neptūns” laikiem Guntars Račs. “Dziesma stāsta par mūžīgo steigu, par laika trūkumu. Tā mēs bieži vien sēžam katrs pats savā “laika mašīnā” un dragājam tālāk, bieži vien pabraucot garām būtiskām un svarīgām lietām. Un kāds paliek ceļa malā saucot tevi, “bet tu neatsaucies, jo savā laika mašīnā tu tālāk traucies”,” dziesmas vēstījumu skaidro un pie viena to citē Jānis Tabūns.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!  

Svarīgākais