RECENZIJA: Foo Fighters "Medicine At Midnight"

© Publicitātes foto

Deiva Grola brigādes “Foo Figters” sen gaidītais jaunais albums ir desmitais studijas lieldarbs grupas pastāvēšanas 26 gados. Tā producents ir Gregs Kērstins (viņš strādāja arī pie “Foo Fighters” iepriekšējā studijas albuma), inženieris - Darels Torps, bet skaņas miksētājs - Marks “Spaiks” Stents.

Iepriekšējais “Foo Fighters” albums “Concrete And Gold” tika izdots 2017. gada rudenī, un latvju faniem bija īpašs ar to, ka tobrīd vēl nebija nosēdusies sajūsma par jūnijā piedzīvoto Grola & Co fantastisko trīs stundu ilgo uzstāšanos Lucavsalā. Gatavojot klausītājus gaidāmajam albumam, jau iepriekš izdotas dziesmas “Shame Shame”, “No Son Of Mine” un “Waiting On A War”, kas jau guvušas fanu un kritiķu atzinību, un arī albums saņēmis cildinošas atsauksmes: “Gaišāks un optimistiskāks par jebko, ko viņi ir iepriekš izdevuši” (“Rolling Stone”), “Viens no “Foo Fighters” labākajiem albumiem šajā gadsimtā” (“Wall Street Journal”), “Deiva Grola un viņa grupas rokās vēl viena muzikāla uzvara” (“Mercury News”) utt. Kopumā deviņas dziesmas - laba daudz nevajag. Jāpiebilst, ka, atzīmējot albuma iznākšanu, “Foo Fighters” rīkoja īpašu sešu sēriju radio šovu “Medicine At Midnight Radio”, ko varēja klausīties platformā “Apple Music Hits”: katrs grupas dalībnieks vadīja stundu garu epizodi, kurā mūziķi atskatījās uz albuma radošo procesu un dalījās ar savām personīgajām iedvesmām. Gan jau kaut kur interneta plašumos šīs sērijas var atrast un noskatīties.

PAR. Deivs Grols vienmēr meklējis kādas muzikālās novitātes, taču šoreiz izticis bez sensacionāliem eksperimentiem (piemēram, pieaicinot ierakstam Džastinu Timberleiku vai ko tamlīdzīgu), it kā sniedzis faniem parastu alternatīvo roku, taču vienalga tajā pamanījies izklausīties svaigi. Iespējams, ka pandēmija pat nākusi labumā, jo pērn “Foo Fighters” netika nostrādināti koncertos, līdz ar to domas lidojumam ir bijis daudz vairāk brīva laika. Pirmām kārtām tronī ceļama dziesma “Waiting On A War” - absolūti fantastisks gabals! Te ir vēl virkne teicamu dziesmu, piemēram, “Making A Fire”, “Shame Shame” un “Holding Poison”, kā arī draiskās un enerģiskās “No Son Of Mine” un “Cloudspotter”.

PRET. Vai jaunais albums ir labāks par “Concrete And Gold”? Varbūt, bet diez vai. Sev ierastajā stilā Grols atkal pamanījies medus mucai piepilināt kaut ko darvveidīgu - tā viņš ir darījis, vai tā viņam ir sanācis praktiski visos “Foo Fighters” albumos -, šoreiz neizprotamās balādes “Chasing Birds” izskatā. Piecas zvaigznes šim albumam likt negribētos, lai gan Grolam it kā tās pienāktos.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!  

Svarīgākais