Grupa "Citi Zēni" izdod jaunu himnu visiem suņu cilvēkiem

© Publicitātes foto

Topošie studentu ballīšu karaļi, grupa “Citi Zēni” jauno gadu iesākusi ar lipīgu singlu “Suņi iziet ielās” no gaidāmā debijas albuma ar tādu pat nosaukumu.

Līdz šīm grupa “Citi Zēni” atrādījusi publikai dziesmas “Vienmēr kavēju” un “Parādi, kas tas ir”, kuras ielauzušās Latvijas populārāko radiostaciju rotācijās un sasniegušas teju 300 000 skatījumu “YouTube” platformā. Jaunajai dziesmai “Suņi iziet ielās” droši vien ir vēl lielāks skatījum skaits, jo “Citi Zēni” to nospēlēja “Muzikālās bankas” finālšovā, viesmūziķu statusā. “Visiem apnicis sēdēt mājās - ja nevaram tikties ar draugiem un faniem klātienē, tad šķita atbilstoši izdot dziesmu par iziešanu ielās,” tā dziesmas teksta autors Dagnis Roziņš. “Mūsuprāt, jebkuram normālam cilvēkam pavadīt divpadsmit mēnešus vientulībā nav veselīgi ne fiziski, ne mentāli. Ar dziesmu vēlējāmies atrast veidu, kā atsaukt atmiņā vasaras festivālu sajūtu,” piebalso grupas solists Jānis Pētersons.

“Suņi iziet ielās” ir jau trešais singls no pavasarī gaidāmā albuma. “Ceram, ka mums atkal būs izdevies līdz klausītājiem atvest nelielu saules stariņu un jaunu melodiju, kuru dungot dušās,” savu darbu apraksta mūzikas producents un šova “X Faktors” dalībnieks Roberts Memmēns. “Ar katru singlu mēģinām lauzt ierasto pasivitāti latviešu popmūzikā. Šobrīd vairāk nekā citreiz mums katram vajag savu sunīti, kuru paglaudīt.” Papildus singlam klausāmā formātā, “Citi Zēni” prezentējuši arī tā animētu klipa vizualizāciju, kuru veidojis baltkrievu mākslinieks “Lihtorovic”. Arī video ieturēts rotaļīgā stilā, tajā izmantots singla vāciņa dizains, kuru izstrādājusi māksliniece Renāte Saulīte.

Grupa “Citi Zēni” ir sešu cilvēku muzikālā apvienība, “kuras mūziku var raksturot kā vispirms sakratītu un pēc tam atvērtu svaiga tonika bundžiņu,” ieintriģēt cenšas apvienības PR nometne. Grupas sastāvā muzicē Jānis Pētersons (vokāls), Dagnis Roziņš (vokāls, saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bungas).

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!  

Svarīgākais