LTV rādīs Samantas Tīnas gatavošanos Eirovīzijai

© Publicitātes foto

Aizvadītā gada konkursa “Supernova” uzvarētāja Samanta Tīna šobrīd gatavojas tam, lai maijā pārstāvētu Latviju Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Lai atrastu dziesmu, izveidotu tai piemērotu šovu, sagatavotu skatuves tērpu un paveiktu vēl simtiem dažādu lietu pirms uzstāšanās vairāku desmitu miljonu auditorijai, Latvijas Televīzija kopā ar Samantu Tīnu veido raidījumu ciklu “Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu”.

Pirmais raidījums šajā ciklā LTV ēterā būs skatāms jau šo piektdien, 12. februārī, pulksten 21. Arī turpmāk šie raidījumi būs skatāmi piektdienu vakaros, savukārt portālā LSM.lv būs lasāmas intervijas ar iepriekšējiem Latvijas pārstāvjiem Eirovīzijā, kā arī cits papildu saturs par un ap Samantas ceļu uz lielo Eirovīziju.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka šī gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Piecas sērijas, kurās uzzināto apkopos un komentēs Ketija Šēnberga, secīgi izsekos visiem būtiskākajiem pieturas punktiem ceļā uz lielo Eirovīziju. Pirmā epizode ļaus ieskatīties dziesmu tapšanas virtuvē - Samanta izvēlējās mūziķu komandas, kas divu dienu muzikālā darbnīcā radīja savu redzējumu par to, kā vajadzētu skanēt Eirovīzijas dziesmai. Otrajā sērijā dziedātāja atklās tērpa veidošanas aizkulises, trešajā - eksperti un bijušie Eirovīzijas dalībnieki dalīsies savos viedokļos par to, kas ir Eirovīzijas uzvaras formula, ceturtajā - māksliniece atklās vairāk par to, kā top priekšnesums un tā horeogrāfija, savukārt noslēdzošā sērija būs veltīta dziesmas videoklipa tapšanai. 12. martā, raidījumu cikla pēdējās sērijas laikā, notiks arī dziesmas pirmatskaņojums un tās videoklipa pirmizrāde. “Es nemeklēju standarta Eirovīzijas klasiku, es gribu palikt pie tā pārsteiguma, pie tā trakā. Es gribu, lai dziesmā ir kaut kas slavinošs, kults, tradīcijas, kad visi zina, ka [uz skatuves] iznāk Latvija! Es nerunāju par trejdekšņiem un Lielvārdes jostu, es runāju par kaut ko mūsdienīgās krāsās,” tā Samanta.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!  

Svarīgākais