Lietuvā Eirovīzijas atlasē atkārtoti uzvar "The Roop"

© Publicitātes foto

Nedēļas nogalē notikušajā Eirovīzijas nacionālās atlases finālā Lietuvā ar rekordlielu balsojumu uzvarēja grupa "The Roop" ar dziesmu “Discoteque”. Līdz ar to var teikt, ka taisnība uzvarēja – arī pērn šajā atlasē uzvarēja “The Roop”.

Ar divpadsmit punktu vērtējumu no Eirovīzijas nacionālās atlases žūrijas un rekordlielu skatītāju balsojumu (74 000) ”The Roop” tika piešķirta ceļazīme uz Eirovīzijas dziesmu konkrusa finālu, kas notiks maija vidū Roterdamā. "Ir neliela ”deja vu” sajūta. Lielu paldies saku visiem - gan žūrijai, gan skatītājiem. Mēs esam pateicīgi un godam nesīsim Lietuvas karogu dziesmu konkursa finālā," pēc rezultāta uzzināšanas teica ”The Roop” līderis Vaidots. Šādas sajūtas ir viegli saprotamas. ”The Roop” šajā konkursā uzvarēja arī pērn, taču Eirovīzijas fināls tika atcelts. Atšķirībā no Latvijas, kur tika nolemts uz Eirovīziju sūtīt pērn ”Supernovā” uzvarējušo Samantu Tīnu (tikai ar citu dziesmu), lietuvieši rīkoja atkārtoti atlasi, kurā startēja arī ”The Roop”, protams, ar citu dziesmu.

Pēc dziesmas "Discoteque" izdošanas, kas notika tikai pirms nedēļas, grupa jau nokļuvusi pasaules uzmanības centrā: dziesmas video skatījumu skaits grupas ”YouTube” kanālā jau tuvojas trīs miljoniem, turklāt grupa pārsniegusi Lietuvas rekordu ar vissvairāk video skatījumiem divdesmit četru stundu laikā. Dziesma dominē arī Lietuvas digitālajos un radiostaciju atskaņošanas topos. Jāpiebilst, ka “The Roop” ir pirmie lietuviešu mūziķi, kuri nonākuši “Warner Music Baltics” paspārnē.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!  

Svarīgākais