"Warner Music" noslēdz līgumu ar Reini Straumi

© Publicitātes foto

Pagājušā gada nogalē “Warner Music Baltics” paziņoja par biroja atvēršanu Tallinā un saviem plāniem aktīvāk pievērsties arī Baltijas mūziķu izdošanai savā paspārnē.

Šim paziņojumam sekoja informācija par turpmāko sadarbošanos ar Igaunijas mūziķiem NŌEP un “Gameboy Tetris”, kā arī lietuviešiem “The Roop” un DJ Jovani. Sākoties jaunam gadam, “Warner Music Baltics” noslēdzis līgumu arī ar pirmo mūziķi Latvijā - Reini Straumi, kas turpmāk būs zināms ar skatuves vārdu Raum. “Mēs esam priecīgi par Raum pievienošanos mūsu ģimenei. Jau sākumā, kad ar komandu dzirdējām viņa dziesmas, bija skaidrs, ka Raum ir ne tikai talantīgs izpildītājs, bet arī prasmīgs dziesmu autors, tapēc ar lielu gandarījumu jau tuvākajā nāktonē varēsim nodot klausītājiem pirmo Raum dziesmu,“ tā Miko Manninens, “Warner Music Baltics” izpilddirektors. “Mums tiešām ir paveicies jau ar pirmajām relīzēm no Baltijas reģiona. Visas ir bijušas veiksmīgas, mūziķi ir talantīgi un sadarbības ir produktīvas. Esmu pārliecināts, ka nākotnē savā paspārnē varēsim pulcēt vēl citus mūziķus no Latvijas.”

Neskatoties uz solo debiju, Reinis Straume jau vairākus gadus ir aktīvs Latvijas mūzikas industrijas dalībnieks - viens no grupas “Double Faced Eels” vadošajiem vokālistiem (no 2017. gada), mūzikas un tekstu autors vairākām grupas pēdējo gadu veiksmīgākajām dziesmām (“Atspulgs”, “Liesma/Fire”, “Viņa nedejo”, “Kur esi tu?”, “Neformāts”), pazīstams skatītājiem arī ar dalību TV muzikālajā šovā “X Faktors”. “Lai gan mūzikas lauciņā darbojos jau gadiem un ir izdevies sasniegt arī kādus panākumus [iekļūt "X Faktors" otrās sezonas finālā un kopā ar “Double Faced Eels” uzvarēt konkursā "Best.Cover.Ever" Losandželosā], esmu izjutis vēlmi radīt ko jaunu, autentiski savu. Mazliet vairāk nekā gadu un desmitiem demo dziesmu vēlāk esmu šeit! Vienā rokā sauja ar dziesmām, ar kurām ļoti lepojos un nevaru sagaidīt, kad tās izdzirdēs publika, bet otrā rokā - sadarbības līgums ar vienu no pasaules jaudīgākajām ierakstu kompānijām “Warner Music”. Un tas ir tikai sākums!” priecājas Raum.

Pašlaik notiek darbs pie debijas ieraksta, kam piesaistīta starptautiska komanda - tās ietvaros darbojas mūziķi un studijas profesionāļi no Latvijas, Igaunijas un Somijas. Plānots, ka jau martā klausītāji tiks iepazīstināti ar Raum skanējumu un pirmo dziesmu.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!