Panki no "PND" dzimšanas dienu atzīmē ar jaunu singlu

© Publicitātes foto

Jau daudzus gadus bija ierasts, ka 2. februārī klubā “Depo” notiek “Sid Vicious Day” – par godu visu laiku leģendārākā panka Sida Višeza nāves dienai (viņš mira 1979. gadā). Pie viena šajā dienā savu dzimšanas dienu svin latvju pankroka ciltstēvi “PND” – šogad būtu jau 23.

Protams, šogad nekas no tā visa nenotiek, tomēr grupa “PND” nav vis gluži atstājuši savus klausītājus bešā - izdots singls “Tas, kas ir īsts” no topošā albuma “Nenosaukts”. Noklausoties šo dziesmu, ausīs krīt “PND” neierasti skarbākās ģitārskaņas, taču viss pārējais ir šai pankroka grupai raksturīgajā stilā - melodiski, dauzonīgi, huligāniski un ar vairāku vīru brašu “dzērājkori” trumpī.

Savam singlam līdzi “PND” vīri devuši ceļamaizi paziņojuma presei izskatā un to nu labāk citēt mērogos viens pret vienu: “Visi sūdi reiz beidzas un pāriet. Protams, ne visi no tiem izies dzīvi un veseli, bet sūdi agrāk vai vēlāk beigsies. Mēs ticam, ka arī šie sūdi reiz pāries un, kad pāries, mēs varēsim pienācīgi izdot otro albumu. Tāds ir plāns. Nekādu dīvāna koncertu!” Grupas otrais studijas albums “Nenosaukts” jau esot ierakstīts, un pašlaik norit nesteidzīgs, nosvērts darbs pie tā izdošanas. Ieraksts ir veikts spēlējot vienlaicīgi, “dzīvajā”, kluba “Depo” tumšajās telpās, kas piedodot īpašu skanējumu.

“PND” nav tā ražīgākā grupa - iepriekšējais un vienlaicīgi debijas studijas albums “Kas tas ir PND” tika izdots pirms 13 gadiem. “Tāpēc mēs esam ar mieru pagaidīt vēl kādu laiciņu, lai būtu iespēja jauno albumu izdot un pienācīgi nosvinēt ar jums klātienē normālā “koncī”, ar alu un dejām,” sludina “PND”. “Bet līdz tam gribam jums atrādīt pirmo dziesmu no gaidāmā albuma - “Tas, kas ir īsts”. Dziesmas nosaukums runā pats par sevi, tā ir par to, kas katram ir īsts, patiess un neviltots. Neraudi līdz nākamai vasarai! Tiekamies!”\

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!