Balanas piedāvā tiešsaistes koncertu no Koncertzāles "Cēsis"

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 6. februārī, pulksten 18 tiešsaistē no Koncertzāles “Cēsis” izskanēs koncerts ar trīs latviešu mūziķu piedalīšanos – savu rezidenci Cēsu koncertzālē atklās vijolniece Kristīne Balanas, čelliste Margarita Balanas un vijolnieks Roberts Balanas.

Koncertzāle “Cēsis” regulāri veido ciešāku sadarbību ar kādu mūziķi vai mūziķu apvienību, kas vainagojas ar vairākām, īpaši koncertzālei radītām programmām, kas klausītājiem tiek piedāvātas visa gada garumā. Pērn koncertzāles rezidences mākslinieks bija pianists Andrejs Osokins, bet 2018. gadā - vijolnieces Evas Binderes, čellistes Kristīnes Blaumanes un pianista Reiņa Zariņa “Trio Palladio”. 2021. gadā rezidenti būs trīs Balanas - vijolnieki Kristīne un Roberts, un čelliste Margarita, kuru mītnes vietas šobrīd ir Londona un Berlīne. Pasaules koncertskatuves iekarojošie mūziķi savu rezidenci Cēsīs atklās kopā ar orķestri “Sinfonietta Rīga” un britu diriģentu Benu Palmeru. Programmā - Antonio Vivaldi, Fēliksa Mendelzsona, Hansa Rota un Arvo Pērta skaņdarbi.

“Esmu pārliecināta, ka “Trīs Balanas” tuvākajā laikā būs latviešu jaunās paaudzes talantu zīmols, kas iezīmēs pārliecinošu perspektīvu Latvijas mūzikas un izpildītājmākslas nākotnē. Šogad mūsu koncertzāles skatuve piedzīvos spožu talantu, māksliniecisku degsmi, pasaulē gūtas zināšanas, uzkrātu kultūras pieredzi un ģimenisku spēku,” par rezidences mākslinieku izvēli un iecerēm stāsta Koncertzāles “Cēsis” mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska. “Vijolniece Kristīne Balanas, čelliste Margarita Balanas un vijolnieks Roberts Balanas ir jauni, daudzpusīgi mūziķi, kas paši saviem spēkiem izcīnījuši starptautisku reputāciju un žilbinošus panākumus uz koncertskatuvēm visā pasaulē. Mūsu mērķis ir sniegt atbalstu un iespējas viņu revolucionārajām, progresīvajām idejām un radošumam piecās rezidences koncertprogrammās Cēsu koncertzālē.’’

6. februāra tiešsaistes koncerts “Trīs Balanas un “Sinfonietta Rīga”” būs skatāms Koncertzāles “Cēsis” mājaslapā un “Biļešu paradīzes” vietnē internetā, pirms tam par 8 eiro iegādājoties tiešsaistes pieejas kodu. Ja gadījumā tiešsaiste tiks nokavēta, vai radīsies vēlme koncertu noskatīties atkārtoti, tad ar jau iegādāto biļeti/kodu to būs iespēja darīt līdz 7. februāra pulksten 23.50. Arī biļešu tirdzniecība turpināsies visu šo laiku.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!