Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Muzikālajā bankā" uzvar Intars Busulis ar dziesmu "Dejo vientulību"

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

"Muzikālās bankas 2020" finālšovā 30. janvārī par aizvadītā gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijā atzīta Intara Busuļa dziesma “Dejo vientulību”. Otrajā vietā šogad ierindojās grupa "Carnival Youth" ar dziesmu “Vasara bez internetiem”, savukārt trešajā – “Triānas parks” un Igo ar dziesmu “Mālos pelēkos”, vēsta lsm.lv.

Jau tradicionāli finālšova pirmajā daļā uz skatuves kāpa 15 finālisti. Pēc finālistu priekšnesumiem sākās tiešraides telefonbalsojums, kas par 50% var ietekmēt iepriekš notikušos 1. un 2. kārtas balsojuma rezultātus. Pirmajās divās kārtās balsis nodeva “Muzikālās bankas” ekspertu padome 10 cilvēku sastāvā un klausītāji aptaujas mājaslapā.

“Muzikālās bankas 2020” visvērtīgākā dziesma - “Dejo vientulību” - Intars Busulis

2. vērtīgākā dziesma - “Vasara bez internetiem” - “Carnival Youth”

3. vērtīgākā dziesma - “Mālos pelēkos” - “Triānas parks” un Igo

4. vieta - “Tūrists” - Dons

5. vieta - “Haosā” - “Astro’n’out” un “Sudden Lights”

6. vieta - “Lai jau deg” - Ivo Fomins

7. vieta - “Mēs vairs nē” - Samanta Tīna

8. vieta - “Stāvēt tuvāk” - “Dagamba” un Patrisha

9. vieta - “Tavs karogs” - “The Sound Poets”

10. vieta - “Garīgais arī” - “Musiqq”

11. vieta - “Panama” - “Tautumeitas”

12. vieta - “Drāma” - Marta

13. vieta - “Ietin mani” - Ivo Grīsniņš Grīslis

14. vieta - “Šis ir mans laiks” - Aminata

15. vieta - “Ir lemts kopā būt” - Iveta Baumane un Roberts Pētersons

"Muzikālās bankas" finālšovu vadīja šovmenis un ētera personība Jānis Krīvēns (Krivenchy), scenāriju veidojis humorists Edgars Bāliņš. Pasākuma režija bija Latvijas Televīzijas režisores Zanes Gargažinas rokās. Skatuves tēlu radījis scenogrāfs, gaismu mākslinieks Pāvels Armanis, radot krāšņu telpu ar nesimetriskā dimensijā, līnijās izvietotiem ekrāniem, kas papildināti ar mākslinieka Arta Dzērves radītām videoprojekcijām.

Pandēmijas dēļ “Muzikālās bankas” finālšovam šogad bija mainīta norises vieta - no Daugavpils tas pārcelts uz Rīgu, VEF Kultūras pili, organizējot tiešraidi bez skatītāju klātbūtnes. Apbalvošanas ceremonijas rīkošanā tika strikti ievērotas epidemioloģiskās drošības prasības un distancēšanās ierobežojumi, uzsvēra organizatori.

Ekspertu padomē darbojās neatkarīga un starptautiska žūrija: dziedātāja Dināra Rudāne; mūziķis, komponists, producents Reinis Sējāns; dziedātāja Olga Rajecka; komponists, diriģents Jēkabs Jančevskis; reperis, bītmeikeris, producents ansis; operdziedātāja Jolanta Strikaite-Lapiņa; dzejnieks Kārlis Vērdiņš; "Latvijas izpildītāju un producentu apvienības" (LaIPA) izpilddirektore Liena Grīna; "Sony Music Baltic" pārstāvis, grupas "Ewert and The Two Dragons" menedžeris Tomass Oljums (Toomas Olljum); kā arī Lietuvas Mūzikas asociācijas dibinātājs, mūzikas aģentūras "M.P.3" vadītājs Vaidas Stackevičius.