Noklausies! Jauns vārds latviešu mūzikā - Edvards Strazdiņš

© Publicitātes foto

Ja ar jaunu vārdu latviešu mūzikā “ar prieku iepazīstina “Izdevniecība MicRec””, tad šim vārdam ir vērts pievērst uzmanību, jo kuru katru varenie “mikrofonieši” vis neaprūpēs. Šoreiz viņu interešu lokā nokļuvis astoņpadsmitgadīgais dziedātājs un dziesmu autors Edvards Strazdiņš, Talsos iemīlējies rīdzinieks.

Nupat klausītāju vērtējumam nodota Edvarda Strazdiņa dziesma “Celties spārnos”, kura tapusi kopā ar jau krietni pieredzējušāko Jelgavas mūziķi Gati Mūrnieku. “Man vienmēr ir paticis palīdzēt jaunajiem māksliniekiem. Šoreiz man piedāvāja uzrakstīt tekstu Edvarda dziesmai. Es ar prieku pieņēmu izaicinājumu. Dziesma stāsta par jauna mūziķa sapņiem un vēlmi darīt visu, lai, tēlaini sakot, nokļūtu līdz vistālākajām zvaigznēm. To, ka tas var izdoties, ja smagi strādāsim, mēs zinām, bet, kad tas notiks, gan ir tikai Dieva ziņā,” sludina Gatis Mūrnieks.

“Pēc draugu ieteikuma uzrunāju Gati, un viņš piekrita palīdzēt ievīt manu melodiju tekstā. Nebiju viņam devis nekādas vadlīnijas, par ko es gribētu, lai dziesma ir. Gatis vienkārši iejutās manā ādā un uzrakstīja dziesmu faktiski par mani. Biju patiesi pārsteigts un aizkustināts par rezultātu,” atzīst jaunais mūziķis Edvards Strazdiņš.

Lielākais šīs dziesmas pārsteigums ir Edvarda negaidīti dziļais balss tembrs, bet melodiski šis gabals ir ieturēts tādās “freimaniski mūrnieciskās” noskaņās. “Šī ir mana pirmā dziesma, kas iedziedāta īstā studijā. Sākotnēji dziesma bija ierakstīta mājas apstākļos, bet viss notika tā, ka man radās lieliska iespēja šo dziesmu ierakstīt studijā, sadarbībā ar pieredzējušo studijas producentu Gintu Stankeviču,” stāsta Edvards. Viņš ir dzimis Rīgā, bet par savu sirds pilsētu uzskata Talsus, kur viņa dzimtas saknes stiepjas jau paaudžu paaudzēs. Pirmās muzikālās gaitas uzsācis Juglas mūzikas skolā, lai gan interese par popmūziku radās vēl mācoties pamatskolā, kad kopīgi ar draugu izveidoja savu pirmo grupu, ar kuru sniegti priekšnesumi skolas rīkotajos pasākumos. Pašlaik jaunais mākslinieks mācās Rīgas Tehniskajā koledžā.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!