Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: You Me At Six "Suckapunch"

© Publicitātes foto

Mūzikas straumēšanas serviss “Spotify” piekopj arī tādu jauku lietu, ka piemeklē konkrētajam klausītājam kādas ieteicamas grupas, vadoties pēc viņa biežāk klausītā muzikālā materiāla. Tā nu apskatniekam tika likta priekšā angļu rokgrupa “You Me At Six”, kas atmiņā nepaliekošā nosaukuma dēļ absolūti neprasījās uz tās sacerējumu izvērtēšanu.

Tiesa, šī grupa pastāv no 2004. gada un izdevusi septiņus studijas albumus, no kuriem pēdējie pieci tikuši britu topa pirmajā sešiniekā, bet “Cavalier Youth” (2014) bijis pat Nr. 1. Ar milzu hitiem “You Me At Six” nav atzīmējušies, taču plašākai auditorijai droši vien varētu būt dzirdēta dziesma “Lived A Lie”, kas izdota pirms kādiem septiņiem gadiem. “Dzīvajā” versijā gan šī grupa ir bijusi itin pieprasīta, it īpaši tūrēs kopā ar saviem stilistiskajiem līdziniekiem “30 Seconds To Mars”, “Paramore”, “Fall Out Boy”, “All Time Low” u.c. Kas attiecas uz grupas jaunāko studijas albumu ar latvieša ausij tik impozanto nosaukumu “Suckapunch”, tas visai sensacionāli momentā ir ieņēmis Apvienotās Karalistes topa pašu pirmo aili, bet kritiķu atsauksmēs lielākoties saņēmis četras zvaigznes - ļoti daudzsološi! Stilistiski alternatīvais roks, poppanks, arī poproks un elektroniskais roks - no visa pa druskai, mērenās devās un gaumīgi.

PAR. Nav brīnums, ka Rietumu mūzikas kritiķi šo darbu lielākoties aplaimojuši ar stabilām četrām zvaigznēm (kopējā “Metacritic” rangā - 80 punkti no 100!), jo albums ir patiešām izdevies. It īpaši tas sakāms par abām dziesmām, kuras velk pat uz hārdkora un “industrial” pusi - “Nice To Me” un “Make Me Feel Alive”. Tiesa, nokļūšanu topos gan drīzāk garantē tādi skaņdarbi, kuri liek meklēt asociācijas ar elektronizētu “Linkin Park”, piemēram, “Beautiful Way”, bet varbūt pat tādi, kurus kā “dance rock” gabalus var pa taisno sūtīt uz deju klubiem, piemēram, gandrīz vai reiva stilā ieturēto tituldziesmu. Noteikti jāatzīmē atmiņā momentā paliekošā dziesma “Adrenaline”, kā arī stilīgā “Kill The Mood” un enerģiskā “Voicenotes”. Vokālists Džošs Frančešī kopā ar vadošo ģitāristu Krisu Milleru un bundzinieku, semplu un breikbītu meistaru Denu Flintu izspēlē lielas lietas.

PRET. Pārāk liels stilu mikslis. Piemēram, “WYDRN” - perfekts grandža ievads, elegants “dance rock” turpinājums, bet kopā gan tas viss nelīmējas. Par laimi, vienas dziesmas ietvaros kokteiļi no pārlieku disonējošām sastāvdaļām lielākoties netiek veidoti, tomēr albuma vienotam, muzikālajam konceptam tas tomēr traucē.